Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
8. ledna 2021 17:29
Čas čtení 3:00
Tímea Krauszová

Bridgerton je oddechovka bez studu: Sex, gambling a drby na pozadí britské aristokracie si oblíbil celý svět

FILMY A SERIÁLY
Uložit Uložené

Bridgerton se rychle stal nejoblíbenějším seriálem na Netflixu nejen v Česku. Stojí za zhlédnutí?

Seriál, který svádí celý svět. Bridgerton na Netflixu přistál v prosinci a už se dostal do celosvětové top pětky podle čísel sledovanosti. Od 4. ledna je aktuálně nejsledovanějším projektem v Česku a v 76 dalších zemích včetně USA či Velké Británie.

Knižní předlohou pro příběh byla série od Julie Quinn. Osm knih, které patří do červené knihovny, se vyznačuje lehčím autorským stylem, lechtivými scénami a spoustou romantických zápletek. Musíme říci, že seriálu se tato kritéria podařilo zachovat a přesto, že nejde o skvost pro náročné diváky, si při něm odpočineš, postavy si oblíbíš a pokud jsi alespoň trochu romantická duše, tak ho „bingeneš“ za jednu noc.

Doporučeno
Toto je 10 nejsledovanějších seriálů od Netflixu. Do Top 10 se dostaly Bridgerton i The Queen's Gambit Toto je 10 nejsledovanějších seriálů od Netflixu. Do Top 10 se dostaly Bridgerton i The Queen's Gambit 8. ledna 2021 6:44

Začala sezóna námluv v Londýně, je rok 1813 a artistokratické maminky tráví celé dny objednáváním šatů, čtením, šířením pomluv a získáváním pozvánek na nejdůležitější akce ve městě. To vše ve snaze najít ideálního partnera pro své děti, které jsou připraveny na sňatek. Společenské intriky nám představuje tajemná Lady Whistledown (dabovaná herečkou Julií Andrews).

Lady Whistledown je starodávná Gossip Girl. Na každého má něco, dokonce i na královnu. Pravidelně vydává svůj bulvární plátek, ve kterém s vyšperkovaným spisovatelským stylem lidi baví i pohoršuje zároveň.

Bridgerton
Zdroj: Netflix / Bridgerton

Tvůrcem seriálu je Chris Van Dusen, který se v minulosti scenáristicky podílel na thrilleru Scandal. Hlavní zápletkou je tajná dohoda mezi vdavekchtivou Daphne Bridgerton (Phoebe Dynevor) a vévodou z Hastingsu Simonem (Regé-Jean Page).

Domů
Sdílet
Diskuse