Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
13. dubna 2021 9:27
Čas čtení 0:53
Daniel Mikolášik

V Minnesotě policistka zastřelila dalšího Afroameričana. Chtěla prý použít paralyzér, ale omylem vytáhla zbraň

V Minnesotě policistka zastřelila dalšího Afroameričana. Chtěla prý použít paralyzér, ale omylem vytáhla zbraň
Zdroj: Brooklyn Center, Minn., Police Department
NEWS
Uložit Uložené
Citlivý obsah
Článek může obsahovat:
  • produkty a služby určené pro osoby starší 18 let
  • sex, nahotu a jiný nevhodný obsah
  • násilí, krev nebo obsah nevhodný pro citlivé povahy
mám nad 18 let (zobrazit obsah)
zpět na hlavní stránkuZpět

Smrt dvacetiletého Afroameričana vyvolala protesty proti policejní brutalitě.

Ve městě Brooklyn Center v americkém státě Minnesota severozápadně od Minneapolis policie zastřelila dalšího Afroameričana. Na dvacetiletého Daunteho Wrighta byl vydán zatykač. Policistka chtěla údajně použít paralyzér, ale omylem vytáhla střelnou zbraň, informuje BBC.

Muži zákona zastavili Wrighta kvůli porušení dopravních předpisů. Když zjistili, že je na něj vydán zatykač, snažili se ho zadržet, a když nasedal zpět do vozidla, zastřelili ho. Byl na místě mrtvý. Údajně ho zastřelila policistka Kim Potter, která pro policejní sbor ve městě Brooklyn Center pracovala 26 let.

Doporučeno
Prahou prošel pochod proti rasovému násilí. „Zeptejte se Romů, jaké mají zkušenosti s policií,“ ozývalo se na něm (Fotoreport) Prahou prošel pochod proti rasovému násilí. „Zeptejte se Romů, jaké mají zkušenosti s policií,“ ozývalo se na něm (Fotoreport) 13. června 2020 23:06

Smrt dvacetiletého Afroameričana vyvolala protesty proti policejní brutalitě, které se uskutečnily v neděli, v době, kdy stále probíhá soudní proces s expolicistou Derekem Chauvinem obžalovaným z vraždy Afroameričana George Floyda. V souvislosti s jeho smrtí v roce 2020 se konala řada masivních protestů po celém světě pod záštitou Black Lives Matter.

Domů
Sdílet
Diskuse