Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
16. dubna 2021 10:44
Čas čtení 1:12
Tímea Krauszová

Tvé oči prozradí, zda máš koronavirus. Německá firma představila nový druh testů na covid-19

Tvé oči prozradí, zda máš koronavirus. Německá firma představila nový druh testů na covid-19
Zdroj: Semic/propagační materiál
NEWS KORONAVIRUS
Uložit Uložené

Jednoduše si vyfotíš obě oči, pošleš to na vyhodnocení a do tří až pěti minut máš výsledek.

Zapomeň na nosní či nedej bože rektální testy. Německá firma vyvinula aplikaci, která jen z jedné fotky zjistí, zda máš, nebo nemáš koronavirus.

Semic Eyescan dokáže z jediné fotky vytvořené tvým smartphonem identifikovat jeden ze symptomů nákazy koronavirem: zánět spojivek. S novinkou míří na americký trh, ještě jim chybí povolení od amerického Úřadu pro kontrolu potravin a léčiv (FDA), píší Yahoo News.

Doporučeno
Do roku od očkování druhou dávkou budou lidé potřebovat i třetí, tvrdí šéf Pfizeru Do roku od očkování druhou dávkou budou lidé potřebovat i třetí, tvrdí šéf Pfizeru 16. dubna 2021 7:44

Fotka namísto výtěru

Semic RF je mnichovská firma, která ve spolupráci s americkými kolegy vyvinula novou technologii na odhalení přítomnosti koronaviru v těle. Podařilo se jim izolovat konkrétní symptomatický zánět spojivek (tzv. konjunktivitidu) ze dvou milionů různých odstínů růžové. Aplikaci otestovalo už více než 70 tisíc lidí a dosahuje až 95% přesnosti.

Domů
Sdílet
Diskuse