Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
29. května 2021 22:59
Čas čtení 0:59
Adam Novosad

Chelsea zvítězila ve finále Ligy mistrů. Manchester City porazila nejtěsnějším rozdílem

Chelsea zvítězila ve finále Ligy mistrů. Manchester City porazila nejtěsnějším rozdílem
Zdroj: TASR/AP
SPORT
Uložit Uložené

Finále Ligy mistrů přineslo atraktivní fotbal, tvrdé souboje i stupňující se nervozitu, na jejímž vítězném konci stála Chelsea.

Ve finále Ligy mistrů se utkaly dva anglické kluby. Na jedné straně stál suverénní šampión anglické Premier League Manchester City, na té druhé zase oživená Chelsea. Pep Guardiola si chtěl po deseti letech napravit chuť a opět získat trofej, ale Thomas Tuchel měl stejné ambice.

Zápas začal aktivní hrou obou stran. Do více šancí se dostal Timo Werner z Chelsea, jenže jednou zakončoval do své nohy a jindy zase trefoval mimo. Naopak, do šance se dostal i Raheem Sterling z City, ale Rudiger mu v poslední chvíli střelu zblokoval a Mendy v bráně Chelsea ani nemusel zasahovat.

Ve 42. minutě ale dostal výbornou přihrávku do běhu Kai Havertz, zanechal za sebou Zinchenka, který nestihl na náběh zareagovat a Ederson v bráně City si sice na míč sáhl, ale propadl za něj a Havertz zakončoval do prázdné brány.

Poločasovou přestávku proto musel Pep Guardiola strávit domluvou svým svěřencům, aby v druhé polovině ukázal své mistrovství jako v domácí soutěži.

V druhém poločase se sice Manchester City snažil dominovat, ale Chelsea neustále hrozila z rychlých protiútoků. Fenomenální hru ve středu pole předváděl Kant, na němž končilo mnoho nadějných přihrávek a akcí hráčů City, ale obrana Chelsea fungovala velmi kompaktně.

City utrpěli vážnou ztrátu, když kapitán Kevin de Bruyne vrazil hlavou do ramene Antonia Rüdigera a s velkou modřinou pod okem musel své místo na trávníku předat. Na hřiště se postupně dostali Gabriel Jesús, Fernandino i legendární Sergio Agüero, ale ani taková ohromná ofenzivní síla nedokázala Chelsea zlomit. Chelsea se po výhře 0:1 stala letošním šampionem.

Domů
Sdílet
Diskuse