Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Vyzkoušej REFRESHER+ jen za 25 Kč
20. července 2021 14:30
Čas čtení 6:40
Tímea Krauszová

Jehlou dnes vymažeš kruhy pod očima, opravíš nos i zúžíš bradu. Jak probíhají estetické zákroky a kolik se platí za zkrášlení?

Jehlou dnes vymažeš kruhy pod očima, opravíš nos i zúžíš bradu. Jak probíhají estetické zákroky a kolik se platí za zkrášlení?
Zdroj: se svolením Šuvada visual adventure
MÓDA
Uložit Uložené

Navštívili jsme kliniku estetické chirurgie a přinášíme ti reportáž i se vším, co potřebuješ o zákrocích vědět.

Dnes si už můžeme vylepšit nebo dokonce změnit téměř cokoli. Estetická medicína je na výsluní a mnohé ženy (i muži) sahají po jejích vymoženostech pro korigování nedokonalostí.

Nás zajímalo, jak probíhá aplikace tzv. výplní do obličeje. Mají schopnost napnout a vyhladit pokožku, zakrýt jemné vrásky či vymazat kruhy pod očima. Pomocí výplní se dnes už mění i kontury obličeje, můžeš si tak dát zúžit bradu nebo vyrovnat nos.

Zákroky jsme si byli osobně prohlédnout na ENVY Klinice v Bratislavě, kde byly klientkami — a zároveň našimi modelkami — Dominika a Marta. Provázeli jsme je během celého procesu, prozradily nám, jestli je to bolelo, zda se jim výsledek líbil a zjišťovali jsme, kolik takové zkrášlování stojí.

Hezčí nos a užší brada za pár minut

Dominika si nechala aplikovat výplně na dvou místech na obličeji: na nose a na bradě. Podle slov chiruržky Evy Šimbochové se výplňový materiál přidává na kosti (například podél lícních kostí nebo na bradu či nos), čímž se zvýrazní.

Využívá se při tom kyselina hyaluronová — je to tělu přirozená látka a navzdory svému názvu se jí nemáš proč bát. Nemá potenciál „rozežrat“ ti kůži jako běžné kyseliny, právě naopak, v kosmetice (a už i ve výživových doplňcích) je hitem, protože zvyšuje hydrataci a pružnost pokožky, vyplňuje jemné vrásky a zlepšuje celkový stav pleti. Dokáže na sebe navázat obrovské množství vody, čímž pomáhá předcházet tzv. transepidermální ztrátě vody (tedy úniku vody z kůže, kvůli kterému kůže vysychá, praská a je mdlá).

V případě brady a lícních kostí je efekt i mírně zeštíhlující a vylepšuje se profil obličeje. Na klinikách se to často nazývá také harmonizace profilu — lehké nedokonalosti se vyrovnají a celkové kontury nebo rysy obličeje se optimalizují a sladí.

Podle Evy Šimbochové je Dominika ideální klientkou na takovou neinvazivní korekturu. Ženy se podle jejích slov často bojí chirurgického zákroku, který se nemusí vždy podařit. Opravovat plastiku nosu je mnohem těžší, než případná úprava po výplni. „Toto je tak minimální deformita, že není chirurgický zákrok nutný,“ vysvětluje a ukazuje při tom na Dominičin profil. „Odpadá tím i rekonvalescence, která by po operaci trvala dlouho.“

ENVY klinika, ihla, výplne, tvár, kozmetika, dermatológia
Zdroj: Šuvada visual adventure

Je pravda, že celý zákrok trval jen několik minut a klientka mohla jít rovnou do práce. Nepoužívají se při tom léky, ani není zvlášť bolestivý, takže člověk dokáže po zákroku normálně fungovat. Navíc při odchodu nos už vypadá „jako nový“. Není to výrazná změna, kterou by tvé okolí dlouho komentovalo.

„Ten nosík je stále váš, jen je trochu hezčí,“ doplnila s úsměvem lékařka. Jak chytila do ruky jehlu, doplnila, že oproti tomuto zákroku je chirurgická oprava nosu mnohem výraznější. Při té je téměř jisté, že si toho lidé všimnou — zaprvé, protože se nos dlouho zotavuje, a zadruhé, protože je to výraznější proměna.

ENVY klinika, ihla, výplne, tvár, kozmetika, dermatológia
Zdroj: Šuvada visual adventure

Vysvětlování už bylo dost, nastal čas na „akci“. Při úpravě nosu lékařka píchá na několika místech: na kořeni nosu, do špičky i pod nosem. Výplňový materiál ještě prsty masíruje, aby nevznikaly bulky a rovnoměrně se rozložil. Postupuje se pomalu a dotykem lékařka kontroluje tvar i množství výplně.

Vyzkoušej předplatné REFRESHER+
jen za 12525
a čti vše bez omezení
Koupit předplatné
nebo Odemkni článek přes SMS
Pošli SMS na 90211 s textem CLANEK 100602 a dočti tento článek.
Cena SMS za otevření článků je 89 Kč s DPH. Jak to funguje?
Dočti článek do konce za SMS v hodnotě 89 Kč. Jak to funguje?
POSLAT SMS
Čti články bez omezení celý měsíc – předplatné jen za 36 Kč navíc v porovnaní s jedním článkem. Jak to funguje?
POSLAT SMS
Čti bez omezení celý měsíc. Stačí poslat SMS (za 125 Kč). Jak to funguje?
POSLAT SMS

Co se dozvíš po odemknutí?

  • Jak probíhá změna nosu pomocí výplní (i s fotkami)
  • Výsledek po zákroku
  • Jak se dají jehlou zakrýt kruhy pod očima (+fotky)
  • Kolik takové zákroky stojí a pro koho jsou vhodné
  • Zda jsou zákroky bolestivé a jak často je třeba je opakovat
Domů
Sdílet
Diskuse