Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
30. července 2021 14:31
Čas čtení 5:01
Jan Jindřich Karásek

Uběhlo deset let od smrti Amy Winehouse. Rodina se v novém dokumentu vyrovnává s její ztrátou (Recenze)

Uběhlo deset let od smrti Amy Winehouse. Rodina se v novém dokumentu vyrovnává s její ztrátou (Recenze)
Zdroj: Fotograf Phillip Massey/FilmMagic
HUDBA
Uložit Uložené

Slavné zpěvačce bylo pouhých 27 let, když zemřela na otravu alkoholem. V novém dokumentu o BBC se dostává ke slovu její rodina, která si bere od bulváru život jejich dcery zpátky. Odhaluje její duševní problémy v době, kdy o nich svět ještě neuměl mluvit.

Dne 23. července 2011 zemřela Amy Winehouse na otravu alkoholem. Za její smrtí ale mohlo mnohem více faktorů. Např. její bulimie a další poruchy příjmu potravy, díky kterým její tělo nezvládalo alkoholovou závislost o to víc. Ale zejména to byly její problémy s psychikou.

Jak v novém dokumentu říkají její nejbližší kamarádky, Amy trpěla psychickými problémy v době, kdy o tom tehdejší svět ještě otevřeně neuměl mluvit. Zpěvačka tak měla pocit, že když by se někomu přiznala k tomu, že se trápí a nejspíš je s jejím duševním zdravím něco špatně, zavřeli by ji do ústavu a už nepustili. 

Nový dokument od BBC vychází přesně deset let po její smrti a nese příhodný název, tedy Reclaiming Amy (ve volném překladu Navracení Amy nebo ještě lépe Převyprávění Amy). A k tomu tu skutečně dochází. Její rodiče si totiž berou Amin příběh zpět a vypráví ho podle sebe, jak se podle nich skutečně odehrál. Zpěvačka je dnes už v podstatě zvěčněná. Je takovou ikonou, že si na ni každý bere své právo.

Každý si její osud vypráví po svém a většina z nás ho má navíc formovaný bulvárními nadpisy a snahami novinových článků její život zjednodušit na úplný základ. Byla velmi talentovaná, schopná, a nahrála spoustu nesmrtelné hudby. Zamilovala se ale do špatného muže, který se k ní nechoval hezky, začala brát drogy, moc pila a brzy zemřela, protože byla příliš citlivá.

Průměrné hodnocení čtenářů
Tvé hodnocení
Jaké hodnocení bys dal ty?
0/10
Domů
Sdílet
Diskuse