Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
14. srpna 2021 10:05
Čas čtení 1:11
Tímea Krauszová

Nicki Minaj a její manžel Kenneth Petty čelí žalobě. Chtěli podplatit ženu, kterou se Petty v minulosti pokusil znásilnit

Nicki Minaj a její manžel Kenneth Petty čelí žalobě. Chtěli podplatit ženu, kterou se Petty v minulosti pokusil znásilnit
Zdroj: Getty Images/Jamie McCarthy
OSOBNOSTI
Uložit Uložené

Z pokusu o znásilnění ho soud uznal vinným v roce 1994. Ve vězení strávil více než čtyři roky.

Nicki Minaj a její manžel Kenneth Petty čelí žalobě. Podle BBC je žaluje žena, kterou se v roce 1994 Petty pokusil znásilnit. Za tento čin byl pravomocně odsouzen a ve vězení strávil čtyři a půl roku.

Nová žaloba se týká pokusu o podplacení: raperka prý ženě nabídla půl milionu dolarů, pokud své tvrzení o sexuálním zločinu stáhne.

Doporučeno
10 nejlepších alb na road trip 10 nejlepších alb na road trip 4. srpna 2021 15:35

Peníze za očištění jména

Pettyho v roce 2020 zatkli, protože se nepřihlásil jako sexuální predátor. Podle amerických zákonů musí každý člověk usvědčený ze sexuálních zločinů při přestěhování tento fakt oznámit, a to nejen úřadům, ale i sousedům (případně v práci či ve škole, pokud to je relevantní, informace musí být dohledatelná). Petty to neudělal, což se v USA považuje za federální zločin.

Propustili ho na stotisícovou kauci, a v této době se Nicki Minaj dostala k telefonnímu číslu dnes již 43leté ženy. V době, kdy se ji Petty pokusil znásilnit, byla jen náctiletá.

Raperka ženě podle obžaloby zavolala, nabídla jí, že jí zaplatí letenky do Los Angeles, „pokud jí pomůže“, uvádí BBC. Pomoc měla spočívat v tom, že své tvrzení o sexuálním zločinu stáhne.

Žena nabídku odmítla. Odmítla také možnost využít publicistu, který by pro ni napsal vyjádření, ve kterém stáhne obvinění vůči Pettymu.

Doporučeno
Vyzrálé nové album Billie Eilish je plné zpovědí a melancholie (Recenze) Vyzrálé nové album Billie Eilish je plné zpovědí a melancholie (Recenze) 30. července 2021 16:37

Stalo se to

„Jako žena ženě, potřebuji, abys věděla, že se to stalo,“ řekla raperce podle soudních spisů. Od minulého května přitom žena nemohla pracovat kvůli závažné depresi.

Neustále se stěhovala, byla obětí šikany a výhružek, píše se v obžalobě. Žena tvrdí, že ona i její příbuzní čelili nevyžádaným návštěvám a otravným, výhružným telefonátům, které začaly pár dní poté, co raperčinu nabídku odmítla. Za výhrůžkami má být slavný pár a jejich známí.

Nicki Minaj se zatím ke kauze nevyjádřila. S Kennethem Pettym tvoří pár od roku 2018, rok nato se vzali. Mají spolu malého syna, který na podzim oslaví první narozeniny.

Domů
Sdílet
Diskuse