Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
8. října 2021 9:30
Čas čtení 6:37
Jakub Paulík

Ronnie Coleman: posilovna ho stála více než dům, v důsledku kulturistiky chodí o berlích

Ronnie Coleman: posilovna ho stála více než dům, v důsledku kulturistiky chodí o berlích
Zdroj: TASR/Martin Baumann
SPORT
Uložit Uložené

Pro své úspěchy ve světě sportu je přezdívaný také Král.

Osminásobný Mr. Olympia Ronnie Coleman ve svých začátcích ani netušil, co tento titul znamená. Dlouhý čas ho trápila chudoba a na soutěžní cvičení se nechal namluvit hlavně proto, že dostal vstup do posilovny zdarma.

V průběhu 90. let se z něj stal mimořádně úspěšný kulturista, ale nadále pracoval jako policista. Jednou se však dostal do problémů se zákonem a skončil ve vazbě.

Vrásky na čele mu udělala i žena, která ho za darování spermií tahala po soudech. Nejvíce peněz však vyhodil za operace v důsledku vážných potíží s páteří, které si přivodil dlouholetým zvedáním těžkých vah, přičemž skončil o berlích.

V tomto článku si přečteš:
  • Co říká na Arnolda Schwarzeneggera.
  • Jak mu prý alkohol pomohl před soutěží.
  • Proč neskončil s prací policisty, i když byl profesionální kulturista.
  • Ve které práci zažil ponižování.
  • Co o něm říkala žena, které daroval spermie.

Pracoval už jako 9letý

Matka Ronnieho Colemana tvrdě dřela, aby uživila své děti. Těžkou práci proto od dětství vnímal jako něco, co je nezbytné – a podobně přistupoval i ke svému tréninku v posilovně. „Když mi bylo devět let, rozhodl jsem se, že chci získat nějaké zaměstnání a vydělat si vlastní peníze,“ napsal kulturista ve své knize Yeah Buddy! My Incredible Story podle fitnes webu The Barbell.

I když byl ještě dítě, podařilo se mu přemluvit majitele jednoho obchodu, aby mu dovolil dělat alespoň pomocné práce. O tři roky nato začal každé léto sekat bavlnu a později se zaměstnal v restauraci.

Nedělal to proto, že musel, ale jednoduše si práci užíval a považoval ji za „požehnání“. Od střední školy si podle vlastních slov zamiloval sport, plavání a rybaření. Na ryby prý už jako teenager chodil každý den, prozradil přes svůj youtubový kanál. Jak vidno z jeho pozdějších videí, toto hobby mu zůstalo i na stará kolena – zjevně nejen pro vysoký obsah bílkovin v rybách.

Ronnie Coleman a jeho účes z mládí

Ronnie Coleman
Zdroj: Netflix

Pracovník v pizzerii, policista a kulturista

Přestože vystudoval univerzitu s vyznamenáním a snažil se zaměstnat jako účetní, nikde ho nechtěli přijmout, protože neměl žádné zkušenosti. Jelikož potřeboval z něčeho žít, zaměstnal se v síti pizzerií Domino, kde pracoval zhruba 2 a půl roku a každý den se stravoval nezdravou pizzou.

Pro vysokoškolsky vzdělaného člověka byla nekvalifikovaná práce zklamáním. Právě toto náročné období, během kterého podle vlastních slov zažil i ponižování ze strany zákazníků, ho motivovalo při pozdějších trénincích.

K práci policisty se v roce 1989 prý dostal díky tomu, že od něj nepožadovali žádné předešlé zkušenosti. Během služby v policejním sboru se začal naplno věnovat kulturistice. Zpočátku na budování svalové hmoty využíval policejní tělocvičnu, ale ta jeho masivnímu tělu přestala v určitém bodě postačovat. S prací policisty odmítal seknout i v době, kdy měl za sebou první vítězství na soutěži Mr. Olympia. Jako důvod uvedl, že svou práci zkrátka miluje. Sbor nadobro opustil až v letech 2003 až 2004.

Ronnie Coleman řeší případ domácího násilí

„Posilka“ zdarma? Dej sem!

Majitel tělocvičny Metroflex v Arlingtonu viděl v Colemanovi potenciál. Řekl mu, ať se vykašle na policejní posilovnu, a nabídl mu, že u něj může cvičit bez poplatků. Coleman tvrdí, že v té době byl chudý a permanentku do posilovny zdarma prostě nemohl odmítnout. Když mu tehdy řekli, že by se svou postavou mohl jednoho dne skončit jako Mr. Olympia, vůbec netušil, že takový titul existuje.

Vyzkoušej předplatné
za 129
a čti vše bez omezení
Přidej se k předplatitelům
nebo Odemkni článek přes SMS
Pošli SMS na 90211 s textem CLANEK 104280 a dočti tento článek.
Cena SMS za otevření článků je 89 Kč s DPH. Jak to funguje?
Dočti článek do konce za SMS v hodnotě 89 Kč. Jak to funguje?
POSLAT SMS
Čti články bez omezení celý měsíc – předplatné jen za 36 Kč navíc v porovnaní s jedním článkem. Jak to funguje?
POSLAT SMS
Čti bez omezení celý měsíc. Stačí poslat SMS (za 125 Kč). Jak to funguje?
POSLAT SMS

Co se dozvíš po odemknutí?

  • Jak ho vnímá Arnold Schwarzenegger.
  • Proč skončil ve vazbě.
  • Jakými bolestmi trpí v důsledku zničené páteře.
  • Proč si Coleman myslí, že měl získat i devátý titul.
  • Koho si váží jako nejlepšího soupeře, proti jakému stál.
Domů
Sdílet
Diskuse