Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Refresher Česko
Otevřít v aplikaci Refresher
Stáhnout
X
20. října 2021 14:08
Čas čtení 0:49
Kamila Šebestová

Netflix roste více, než čekal. Squid Game mu přineslo obrovskou sledovanost

Netflix roste více, než čekal. Squid Game mu přineslo obrovskou sledovanost
Zdroj: Netflix
NEWS NETFLIX SQUID GAME
Uložit Uložené

I díky seriálu Squid Game Netflixu přibylo za jedno čtvrtletí 4,4 milionu předplatitelů.

Netflix opět roste. Navzdory poklesu během pandemie se vyšvihl ve třetím čtvrtletí. Přibylo mu až 4,4 milionu předplatitelů, dohromady jich má 214 milionů. Odhadoval jen 3,84 

milionu nových členů, tento počet tedy překonal očekávání. Společnost vydala čtvrtletní výsledky a překvapila svým úspěchem. 

Počet předplatitelů se zvýšil i díky seriálovému hitu Squid Game. Ten totiž dosáhl obrovské sledovanosti a překonal i předchozí nejpopulárnější Bridgerton. Podle údajů společnosti Netflix si ho pustily až dvě třetiny z celkového počtu předplatitelů.

Seriálový hit Squid Game nebyl levný, jeho produkce stála v přepočtu 450 milionů korun. Netflix však podle informací Bloombergu vydělal kolem 20 miliard korun.

Příběh Squid Game se zaměřuje na velkou skupinu lidí, kteří se zadlužili. Tajemná organizace jim nabídne vstup do soutěže s možností obrovské výhry. Má to však háček – každému ze soutěžících jde při jednotlivých hrách o život.

Seriál Squid Game dosud sklidil úspěch v mnoha zemích světa. V Saúdské Arábii dokonce korejské kulturní centrum organizuje vlastní soutěž inspirovanou seriálem, do které se již přihlásilo několik stovek lidí. 

Doporučeno
Převýchovné zařízení? Na Ivy Ridge byly děti týrány a sexuálně zneužívány. Pobočka (ne)polepšovny existovala i v Česku Převýchovné zařízení? Na Ivy Ridge byly děti týrány a sexuálně zneužívány. Pobočka (ne)polepšovny existovala i v Česku 11. dubna 2024 12:00

Netflix do budoucna předpokládá ještě větší nárůst. V dalším čtvrtletí očekává dalších 8,5 milionu předplatitelů. Divákům chce nabídnout ještě větší škálu filmů a seriálů. Chystá se také investovat více do videoher. V některých zemích už podle CNBC testuje své hry.

Domů
Sdílet
Diskuse