Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
1. listopadu 2021 9:17
Čas čtení 0:57
Adam Novosad

Topmodelka tmavé pleti si stěžuje, že si na přehlídce musela sama udělat make-up i umýt vlasy. Poukazuje na dvojí standard

Topmodelka tmavé pleti si stěžuje, že si na přehlídce musela sama udělat make-up i umýt vlasy. Poukazuje na dvojí standard
Zdroj: David M. Benett/Dave Benett/Getty Images for TVF for DVF
NEWS RASISMUS A PRÁVA MENŠIN
Uložit Uložené

Video modelky na TikToku a Twitteru nasbíralo více než 3 miliony zhlédnutí.

Svět modelingu není ani v roce 2021 dostatečně připraven na topmodelky tmavé pleti. Na svých sociálních sítích na tento problém upozornila známá afroamerická modelka Leomie Anderson.

Video, které zachycuje její zážitek z vystoupení na módní show Christiana Cowana na newyorském Fashion Weeku, za pár dní nasbíralo více než tři miliony zhlédnutí.

„Být černou modelkou je dělat práci jiných lidí a nedostat za ni zaplaceno,“ konstatovala Anderson v příspěvku s videem. Modelka si ve videu postěžovala, že tým make-upových umělců neměl dostatečné vybavení, které by se hodilo na tmavší pleť, a tak jí na tvář nanesli nesprávný odstín krycího make-upu.

Domů
Sdílet
Diskuse