Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
3. prosince 2021 7:00
Čas čtení 5:30
Vojtěch Vanda

Lajfr: Chtěl jsem dělat rapovou Českou sodu. Tvořím artpop, do letního klipu si místo modelky vezmu šarmantní babičku

Lajfr: Chtěl jsem dělat rapovou Českou sodu. Tvořím artpop, do letního klipu si místo modelky vezmu šarmantní babičku
Zdroj: Archiv Radka Lajfra
HUDBA ČESKÝ RAP FRESH RAP
Uložit Uložené

Vítr do plachet, přátelé. FRESH RAP svou návštěvou poctil nový elegán, který nemá daleko k rychlým klukům a Brnu.

Předposlední měsíc v roce s sebou již tradičně přináší nové rapové jméno do seriálu FRESH RAP. A když mluvíme o fresh rapu, tento měsíc myslíme opravdu něco čerstvého a nepoznaného, tedy alespoň prozatím.

Není to tak dávno, co jsme ti představili hyperpop jako nový žánr bořící rapové stereotypy. Nyní tě taktéž seznámíme s něčím novým. Žánr artpop je něco, co je v rámci české kotliny vskutku nepoznaná věc. Není divu, jelikož je zbrusu nový, jeho reprezentantů je jako šafránu a všichni se zdržují v hlavním městě Moravy Brně.

Lajfr Sugar Denny
Zdroj: Archiv Radka Lajfra

Kousek odtud, v nedaleké vesnici, ještě donedávna bydlel jeden z jeho zakladatelů, jenž začal v poslední době vystavovat svou zářící personu plnou kreativních nápadů na odiv zejména rapovým posluchačům.

Jmenuje se Radek Lajfr, jeho příjmení figuruje u několika velmi zajímavých hudebních i vizuálních počinů, a to bylo dle našeho názoru důvodem, proč si vysloužil pozornost členů tamních jedniček rychlých kluků a zvukového inženýra D.Kopa.

Doporučeno
Abstraktní fu-turistika, neklid, exploze, útěk. Poznej P/ST Abstraktní fu-turistika, neklid, exploze, útěk. Poznej P/ST 21. října 2021 7:00

Mistr krátkých hudebních kompilací Lajfr vydal v říjnu ve spolupráci s blancem mini EP Spiceboys, které dostalo od Kopeckého kompletní „nový zvuk“, jímž se mohou pyšnit nejen členové kolektivu s bleskem, tak také například Yzomandias či Viktor Sheen. Něco na něm tedy musí být.

„Radek, čau,“ odpověděl Lajfr REFRESHERu na otázku, jak by se mladý interpret představil. Co jiného také od něj čekat – stačí zhlédnout jeden nebo dva videoklipy, poslechnout si pár písní a člověk hned ví, že nuda rozhodně nebude. Jak sám říká, je to mladý muž, který dělá, co jej zrovna baví. „Ale vždycky je v mém životě určitá nadsázka, kterou se snažím do toho, co dělám, v nějaké míře přenést,“ vysvětluje.

Vyzkoušej předplatné
za 129
a čti vše bez omezení
Přidej se k předplatitelům
nebo Odemkni článek přes SMS
Pošli SMS na 90211 s textem CLANEK 106675 a dočti tento článek.
Cena SMS za otevření článků je 89 Kč s DPH. Jak to funguje?
Dočti článek do konce za SMS v hodnotě 89 Kč. Jak to funguje?
POSLAT SMS
Čti články bez omezení celý měsíc – předplatné jen za 36 Kč navíc v porovnaní s jedním článkem. Jak to funguje?
POSLAT SMS
Čti bez omezení celý měsíc. Stačí poslat SMS (za 125 Kč). Jak to funguje?
POSLAT SMS
Domů
Sdílet
Diskuse