Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
30. listopadu 2021 8:25
Čas čtení 0:59
Eduard Starkbauer

Lush kvůli obavám o psychické zdraví teenagerů opouští Facebook i Instagram. Přijde zhruba o 300 milionů korun

Lush kvůli obavám o psychické zdraví teenagerů opouští Facebook i Instagram. Přijde zhruba o 300 milionů korun
Zdroj: Pexels/Sora Shimazaki/volně k užití
NEWS FACEBOOK INSTAGRAM
Uložit Uložené

Profily na sociálních sítích zrušila kosmetická firma symbolicky na Black Friday.

Náhlé rozhodnutí zrušit profily na sociálních sítích oznámil výkonný ředitel firmy Mark Constantine. Lush, jehož pobočky můžeme najít i v Česku, sledovalo na Facebooku a Instagramu přes 10,6 milionu lidí. Firma má pobočky ve 48 zemích světa.

Mark Constantine pro The Guardian prozradil, že firma očekává ztrátu 10 milionů liber, což v přepočtu činí zhruba 300 milionů korun. Hlavním argumentem v souvislosti s překvapujícím rozhodnutím byla „ochrana psychického zdraví teenagerů“. Nedávná svědectví whistleblowerů z prostředí sociálních sítí upozorňovala na pochybné strategie firem. Tisíce interních dokumentů z Facebooku odhalují, že firma si byla vědoma negativního vlivu svých služeb na psychický stav jejích uživatelů.  

Ředitel firmy Lush tvrdí, že sítě Instagram i Facebook jsou si vědomy toho, že zejména u mladých dívek přispívají ke snížené sebeúctě. „Velmi dobře to vědí, ale nic s tím nedělají... Nedali nám na výběr.“

Domů
Sdílet
Diskuse