Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
13. prosince 2021 15:53
Čas čtení 0:50
Adam Novosad

Elon Musk se stal osobností roku podle magazínu Time

Elon Musk se stal osobností roku podle magazínu Time
Zdroj: Getty Images/Maja Hitij
NEWS ELON MUSK
Uložit Uložené

Magazín Time si jako svoji osobnost roku 2021 vybral nejbohatšího muže světa Elona Muska.

Magazín Time označil za osobnost roku Elona Muska. V současnosti nejbohatší muž světa s majetkem více než 250 miliard dolarů je podle magazínu tak vlivná a zároveň neobvyklá osobnost, že v roce 2021 šlo jen těžko najít kohokoli jiného, ​​kdo by si ocenění zasloužil více.

„Nejbohatší muž světa nevlastní dům a v poslední době začal rozprodávat svůj majetek,“ popisuje Muska magazín. Na oběžnou dráhu posílá satelity, jezdí v autě bez potřeby tankování fosilních paliv, které sám vymyslel, a sní o Marsu, zatímco si podmaňuje Zemi.

„Málo lidí mělo na život na Zemi, a potenciálně i na život mimo Zemi, větší vliv než Musk,“ vysvětlil šéfredaktor magazínu Time Edward Felsenthal. Muskovi se letos podařilo získat nové kontrakty na objevování vesmíru od NASA, hodnota automobilky Tesla vzrostla nad 1 bilion dolarů a hýbal také burzou či světem kryptoměn.

Magazín Time vybírá svou osobnost roku od roku 1927, přičemž v roce 1938 se „mužem roku“ stal také Adolf Hitler. Minulý rok se osobností roku společně stali americký prezident Joe Biden a viceprezidentka Kamala Harris.

Doporučeno
Elon Musk slaví narozeniny. Vybrali jsme 6 nejbizarnějších faktů o něm Elon Musk slaví narozeniny. Vybrali jsme 6 nejbizarnějších faktů o něm 28. června 2023 11:00

Ocenění se dnes snaží vybrat člověka, skupinu či iniciativu, která měla za poslední rok na svět největší vliv a způsobila změnu, ať už pozitivní nebo negativní.

Domů
Sdílet
Diskuse