Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Vyzkoušej REFRESHER+ jen za 25 Kč
25. února 2022 14:30
Čas čtení 10:42
Martin Adam Pavlík

Ronald Paradeiser: Nemám problém jít s Keitou do přestřelky, dokážu ho nachytat. Ještě pořádně nezažil krizové situace (Rozhovor)

Ronald Paradeiser: Nemám problém jít s Keitou do přestřelky, dokážu ho nachytat. Ještě pořádně nezažil krizové situace (Rozhovor)
Zdroj: Oktagon MMA
SPORT
Uložit Uložené

Slovenského zápasníka čeká už 26. února důležitý zápas o dočasný titul lehké váhy v česko–slovenské organizaci Oktagon MMA. Pro Refresher prozradil, co zlepšil v přípravě a jaké jsou nejlepší zbraně na jeho soupeře.

Ronaldu Paradeiserovi je teprve 24 let, ale patří mezi největší MMA talenty domácí scény. Je vysoký (188 cm), dravý a jeho údery jsou vražedně přesné a tvrdé zároveň. V organizaci Oktagon MMA dokázal porazit například Lea Brichtu, Karola Ryšavého nebo Ardu Adase a dohromady má ve smíšených bojových uměních skóre 13 výher a 7 porážek. 


Svěřence Ilji Škondriče z bratislavské Oktagon Fighting Academy však čeká na nejbližším turnaji Oktagon 31, který se uskuteční v sobotu 26. února, nepříjemný, nebezpečný, ale zejména zatím neporažený holandský bojovník Losene Keita.

Ten v prosinci v premiérovém zápase na půdě Oktagonu doslova zdemoloval Karola Ryšavého a hned si vyžádal souboj o titul se současným šampionem lehké váhy Ivanem Buchingerem.

Ronald Paradeiser Oktagon MMA
Zdroj: Oktagon MMA

Před Paradeiserem stojí velká výzva, protože zápas s Keitou bude nakonec o dočasný titul lehké váhy a případná výhra mu následně zaručuje odvetu s momentálně zraněným šampionem Buchingerem, který ho zdolal v zápase o opasek loni v lednu.

Ronald Paradeiser pro Refresher prozradil, jak bude podle něj zápas s Keitou probíhat, co od něj můžeme čekat, co ho naučila prohra s Buchingerem, ale také to, kdo je jeho vysněným soupeřem v UFC. 


Zavzpomínal si i na sparing s legendárním Jonem Jonesem a přiblížil, jak mu otcovství zasáhlo do trénování či jakým směrem plánuje syna v budoucnu vést. Pokud tě zajímají články věnované bojovým sportům a rozhovory se sportovci, neváhej nás podpořit a staň se členem Refresher+ klubu, abychom ti mohli přinést ještě více kvalitního obsahu.

Na turnaji Oktagon 31 budete zápasit s dosud neporaženým Losenem Keitou. Nejdříve to měl být jen obyčejný zápas o vyzyvatele číslo jedna, později se z toho stal rovnou zápas o dočasný titul lehké váhy Oktagonu. Změnilo to nějakým způsobem vaši fyzickou přípravu nebo mentální nastavení?

Určitě se změnila moje fyzická příprava, protože ten zápas nebude na tři kola, ale rovnou na pět kol. Řešili jsme s trenéry, jestli to takhle narychlo vzít, nebo ne, ale shodli jsme se, že jsem v dobré formě a jsem na to připraven. Přiznám se, že jsem si také myslel, že by to nakonec mohlo být o dočasný titul.

Oktagon MMA Ronald Paradeiser
Zdroj: Oktagon MMA

Věděl jsem, že je Ivan Buchinger zraněný a je to již více než rok, odkdy v lehké váze zápasil (právě v takových případech se pořádají souboje o takzvaný dočasný titul mezi předními zápasníky žebříčku konkrétní váhové kategorie — pozn red.).

Nakonec to tak i vyšlo, ale překvapilo mě, že s rozhodnutím udělat z toho titulovou bitvu tolik čekali. Co se týče mentálního nastavení, nezměnilo se nic, akorát se na ten zápas ještě více těším.

Keita měl plné právo si zápas o opasek vyžádat. Moje pozice je jasná, jsem tady od toho, abych obhájil, že momentálně jsem jednička já.

Co říkáte na Keitův výkon proti Ryšavému a také na to, že si tak sebevědomě, možná až trochu drze, rovnou vyžádal zápas o opasek s Buchingerem?

Nesouhlasím v tomto případě s většinou, tedy s lidmi, kteří říkají, že to bylo drzé. Já si to nemyslím. Porazil zápasníka, který byl na třetím místě v žebříčku s tím, že dvojka jsem byl já a jednička byl Leo Brichta, který ale momentálně v Oktagonu nezápasí. Takže Keita měl plné právo si ten zápas o opasek vyžádat. Moje pozice je jasná, jsem tady od toho, abych obhájil, že momentálně jsem jednička já.


Keita je bojovník, který si neumí představit, že prohraje. Je nesmírně namotivovaný, má vždy obrovskou podporu blízkých, která mu v aréně nepochybně pomáhá. Je zároveň extrémně výbušný. Jaké budou vaše zbraně, abyste ho zlomil a zvítězil?

Vyzkoušej předplatné REFRESHER+
jen za 12525
a čti vše bez omezení
Koupit předplatné
nebo Odemkni článek přes SMS
Pošli SMS na 90211 s textem CLANEK 110501 a dočti tento článek.
Cena SMS za otevření článků je 89 Kč s DPH. Jak to funguje?
Dočti článek do konce za SMS v hodnotě 89 Kč. Jak to funguje?
POSLAT SMS
Čti články bez omezení celý měsíc – předplatné jen za 36 Kč navíc v porovnaní s jedním článkem. Jak to funguje?
POSLAT SMS
Čti bez omezení celý měsíc. Stačí poslat SMS (za 125 Kč). Jak to funguje?
POSLAT SMS

Co se dozvíš po odemčení?

  • Co potřebuje k tomu, aby nad Keitou vyhrál.
  • Jak podle něj bude zápas s Keitou probíhat.
  • V čem by byla jiná odveta s Ivanem Buchingerem.
  • S kým by si chtěl v UFC jednou změřit síly.
  • Zda dostal nabídku z nové organizace RFA.
  • Co si myslí o přestupu Lea Brichty z Oktagonu MMA do RFA.
  • Co si myslí o organizacích Fight Night Challenge a Clash of the Stars?
Domů
Sdílet
Diskuse