Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Refresher Česko
Otevřít v aplikaci Refresher
Stáhnout
X
21. února 2022 11:14
Čas čtení 0:34
Ivan Koribanič TASR

Slovenská prezidentka Čaputová uctila památku Jána Kuciaka a jeho snoubenky. Před dům, ve kterém byli zavražděni, položila květiny

Slovenská prezidentka Čaputová uctila památku Jána Kuciaka a jeho snoubenky. Před dům, ve kterém byli zavražděni, položila květiny
Zdroj: TASR/Pavel Neubauer
POLITIKA SLOVENSKO ZUZANA ČAPUTOVÁ
Uložit Uložené

Připomněla, že dvojice byla zavražděna kvůli Jánově práci. „Byli zabiti, protože Ján se věnoval odhalování korupce a zneužívání moci,“ uvedla slovenská prezidentka.

Slovenská prezidentka Zuzana Čaputová v pondělí ve Velké Mači uctila památku zavražděného novináře Jána Kuciaka a jeho snoubenky Martiny Kušnírové. Před dům, ve kterém byli zavražděni, položila květiny a zapálila svíčku.

„Před čtyřmi lety se většina společnosti spojila v požadavku za slušné a spravedlivé Slovensko, ten požadavek je aktuální i dnes,“ uvedla hlava státu s tím, že i v těchto dnech na Slovensku prožíváme zvýšenou vlnu nenávisti, hněvu a verbálních útoků

„I v případě Jána a Martiny fyzickému útoku předcházely výhrůžky. Musíme to zastavit dříve, než bude pozdě, jinak by byl vzkaz Jána a Martiny zbytečný,“ konstatovala prezidentka. 

Připomněla, že dvojice byla zavražděna kvůli Jánově práci. „Byli zabiti, protože Ján se věnoval odhalování korupce a zneužívání moci,“ uvedla prezidentka.

Považuje za důležité, že byli odsouzeni vykonavatelé vraždy, ale pro spravedlnost na Slovensku je podle ní třeba, aby byla vyvozena odpovědnost i vůči objednatelům.

Domů
Sdílet
Diskuse