Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
10. března 2022 6:56
Čas čtení 1:10
Kamila Šebestová

20letá dívka údajně obchodovala s vlastními sestrami. Policie varuje uprchlíky z Ukrajiny, aby si dávali pozor

20letá dívka údajně obchodovala s vlastními sestrami. Policie varuje uprchlíky z Ukrajiny, aby si dávali pozor
Zdroj: Policie Slovenské republiky
NEWS POLICIE SR SEXUÁLNÍ NÁSILÍ
Uložit Uložené

Obviněná Petra B. prý prodávala své sestry formou sexuálního vykořisťování. Dívky mají jen 13 a 16 let.

Dvacetiletá Petra B. z Nitranského okresu údajně obchodovala s vlastními sestrami. Ty mají teprve 13 a 16 let. Petra B. je prý nutila k tomu, aby se zúčastnily dohodnutých setkání s neznámými muži. Hrozila jim fyzickým násilím, informuje o případu Policie SR.

Pravděpodobně jde o ženy, které na Slovensko přišly z jiné země. Případ totiž řeší Národní jednotka boje proti nelegální migraci úřadu hraniční a cizinecké policie.

Petra B. prý jednotlivě se svými sestrami poskytovala mužům sexuální služby a své sestry pod hrozbou bití donutila sednout si na zadní sedadla motorového vozidla klienta, s nímž obviněná vykonávala sexuální aktivity.

„Nezletilé sestry se musely svléknout, aby se jich klienti mohli dotýkat, případně museli klienta uspokojit. Za takové služby údajně každý z klientů vyplácel předem dohodnutých 50 až 100 eur,“ informuje policie o hrozivém případě obchodování s lidmi na Facebooku.

Obviněné Petře B. v případě prokázání viny hrozí trest odnětí svobody od 7 do 12 let. Momentálně je stíhána na svobodě. 

Policisté upozorňují veřejnost, aby si všímali vykořisťování uprchlíků. 

„I když se tento případ netýká přímo Ukrajiny, chceme touto cestou upozornit veřejnost, že občané Ukrajiny, kteří se po příchodu na Slovensko ocitli bez peněz a majetku, se mohou snadno stát oběťmi vykořisťování či obchodování s lidmi,“ varuje policie.

„Buďte proto obezřetní, pokud se ve vašem okolí pohybují občané Ukrajiny, případně je varujte, diskutujte s nimi,“ dodává policie.

Před vykořisťováním uprchlíků v Česku varoval také Veřejný ochránce práv Stanislav Křeček. „Za poslední týden jsme u nás svědky opravdu nebývalé a obdivuhodné pomoci lidem v nouzi. Ochrana příchozích ale nesmí skončit udělením víza a poskytnutím ubytování. Jak vidíme, přicházejí především ženy a děti, tedy velmi zranitelné skupiny,“ uvedl.

„To je velmi nebezpečná kombinace – takoví lidé se snadno mohou stát obětí vykořisťování nebo dokonce obchodu s lidmi,“ upozornil dále ombudsman.

Domů
Sdílet
Diskuse