Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
3. června 2022 14:38
Čas čtení 0:29
Tereza Patočková

Meteorologové vydali výstrahu. Varují před silnými bouřkami

Meteorologové vydali výstrahu. Varují před silnými bouřkami
Zdroj: Český hydrometeorologický ústav
NEWS PŘEDPOVĚĎ POČASÍ
Uložit Uložené

V celém Česku hrozí dle meteorologů v noci na sobotu od jihozápadu silné bouřky. Doprovázet je mohou také nárazy poměrně silného větru.

Český hydrometeorologický ústav zveřejnil v pátek výstrahu, která varuje před silnými bouřkami na celém území Česka. Začít by měly přibližně kolem osmé hodiny večer a trvat by měly až do sobotních dvou hodin v noci.


„Lokálně se očekává přívalový déšť s ojedinělým rozvodněním malých toků, zatopení podchodů, podjezdů, sklepů apod. Nárazy větru mohou lámat větve stromů. Nebezpečí mohou představovat také kroupy a blesky. Je třeba dbát na bezpečnost zejména s ohledem na nebezpečí zásahu bleskem a úrazu padajícími a poletujícími předměty. Při řízení vozidla v bouřce snížit rychlost jízdy a jet velmi opatrně,“ uvedl ústav na svém Facebooku. 

Postupně se bouřky přesunou na východ, kde ve zbytku území platí výstraha od půlnoci do sobotních sedmi hodin ráno. Místy může napršet až 30 mm srážek.

Domů
Sdílet
Diskuse