Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Refresher Česko
Otevřít v aplikaci Refresher
Stáhnout
X
26. června 2022 18:21
Čas čtení 0:37
Adéla Ježková

ČHMÚ varuje před vysokými teplotami, hrozí i riziko požárů

ČHMÚ varuje před vysokými teplotami, hrozí i riziko požárů
Zdroj: Refresher/Jakub Šuvada
NEWS EXTRÉMY POČASÍ PŘEDPOVĚĎ POČASÍ
Uložit Uložené

Platí výstraha před vysokými teplotami i požáry.

Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ) vydal výstrahu před vysokými teplotami i požáry. Výstraha před vysokými teplotami platí od pondělní 11. hodiny dopolední do odvolání.

Nízký stupeň nebezpečí platí hlavně pro Ústecký, Středočeský, Jihomoravský, Olomoucký, Moravskoslezský a Zlínský kraj a Prahu. Stejné riziko platí i pro zbylé kraje, nicméně zatím pouze částečně.

Doporučeno
Koupání v Česku: Prohlédni si na interaktivní mapě kvalitu vody v přírodních koupalištích Koupání v Česku: Prohlédni si na interaktivní mapě kvalitu vody v přírodních koupalištích 17. června 2022 19:30
chmu vystraha
Zdroj: ČHMÚ

V pondělí bude podle předpovědi ČHMÚ jasno až polojasno, večer bude v Čechách od západu přibývat oblačnosti a v západní polovině Čech se později místy objeví přeháňky nebo bouřky, a to i velmi silné. Nejvyšší teploty vyšplhají na 30 až 34 °C, v tisíci metrech na horách se budou pohybovat kolem 25 °C. 

Doporučeno
Počasí: V Česku teplota znovu vystoupá na 34 °C, příští týden přinese i bouřky Počasí: V Česku teplota znovu vystoupá na 34 °C, příští týden přinese i bouřky 26. června 2022 11:33

Meteorologové doporučují lidem během extrémně horkých dnů zvýšit konzumaci neslazených nealkoholických nápojů, omezit fyzickou aktivitu a nepobývat na přímém slunci. Vzhledem k velmi teplému počasí hrozí také riziko vzniku požárů.

Domů
Sdílet
Diskuse