Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
28. června 2022 15:06
Čas čtení 0:46
Adéla Ježková

Mezi Plzní a Českými Budějovicemi nejezdí vlaky, prudký déšť podemlel trať

Mezi Plzní a Českými Budějovicemi nejezdí vlaky, prudký déšť podemlel trať
Zdroj: Wikimedia Commons/Martin Strachoň/volně k užití
NEWS JIHOČESKÝ KRAJ PLZEŇSKÝ KRAJ ZPRÁVY Z DOMOVA
Uložit Uložené

Prudký déšť během bouřky v noci z pondělí na úterý podemlel železniční trať mezi Strakonicemi a Horažďovicemi.

Podle webových stránek Českých drah se omezení týká provozu mezi stanicemi Střelské Hoštice a Strakonice, které se nachází na hlavní trati z Plzně do Českých Budějovic. Trať je totiž v důsledku silného deště podemletá, na trakční vedení spadly stromy.

Doporučeno
Počasí: ČHMÚ varuje před bouřkami. Stále platí výstraha před vysokými teplotami a vznikem požárů Počasí: ČHMÚ varuje před bouřkami. Stále platí výstraha před vysokými teplotami a vznikem požárů 28. června 2022 14:30

„U Strakonic opravujeme podemletou kolej a trakční vedení poškozené popadanými stromy. Podle dosavadních předpokladů potrvají práce celé dopoledne,“ uvedl pro iRozhlas mluvčí Správy železnic Dušan Gavenda s tím, že omezení bude možná i delší. České dráhy aktuálně uvádí konec omezení na 29. června ve 12 hodin.

Způsob provedení opravy poškozené trati bude podle Správy železnic záviset na posouzení geotechnikem, který místo prověří. „Již nyní je však zřejmé, že omezení pro dopravu v úseku Strakonice–⁠Katovice potrvá v řádu dnů. Výhled se bude zpřesňovat,“ uvedli zástupci organizace na Twitteru.

Všechny vlaky dálkové i regionální dopravy jsou v opravovaném úseku Horažďovice předměstí – Strakonice a zpět nahrazeny autobusy náhradní dopravy, které mohou cestující využít.

Domů
Sdílet
Diskuse