Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
8. července 2022 20:58
Čas čtení 0:31
Viktor Kniš

Hodnota kryptoměny bitcoin poslední týden roste. Jaký je důvod?

Hodnota kryptoměny bitcoin poslední týden roste. Jaký je důvod?
Zdroj: TASR/AP/Rick Bowmer
NEWS BITCOIN
Uložit Uložené

Podle Bloombergu je chuť investorů nakupovat riziková aktiva vyšší.

Hodnota kryptoměny bitcoin od začátku července posílila o více než 13 %, jedná se o její nejúspěšnější týden za posledních osm měsíců. V říjnu 2021 při podobném stoupání nabrala až skoro dvojnásobek své hodnoty.

V souvislosti s válkou na Ukrajině a se špatnou makroekonomickou prognózou však její hodnota od února 2022 volně padala. V pátek cena za jeden bitcoin překročila psychologickou hranici 22 tisíc dolarů, i když byly predikce negativnější.

Doporučeno
Etický hacker: Na dark webu si někdo objedná vraždu, ale když mu jen vezmou peníze, kam si půjde stěžovat? Na policii? (Rozhovor) Etický hacker: Na dark webu si někdo objedná vraždu, ale když mu jen vezmou peníze, kam si půjde stěžovat? Na policii? (Rozhovor) 19. prosince 2021 14:30

Podle agentury Bloomberg může za posílení největší kryptoměny zejména dobrá nálada na investičních trzích a ochota investorů nakupovat riziková aktiva.

Spolu s bitcoinem posilují i další kryptoměny jako ethereum nebo solana, které jsou na cenu BTC přímo navázány. Celková tržní hodnota kryptoměn může opět překročit hodnotu 1 bilion dolarů, informuje CoinGecko. Jen za poslední den vzrostla hodnota o více než 2 %.

Bitcoin
Zdroj: Getty Images/Dan Kitwood
Domů
Sdílet
Diskuse