Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
12. července 2022 16:03
Čas čtení 0:48
Ilona Hobzová

Postavy z Perníkového táty budou mít vlastní sochy. Stát budou ve městě, kde se seriál odehrává

Postavy z Perníkového táty budou mít vlastní sochy. Stát budou ve městě, kde se seriál odehrává
Zdroj: Sony Pictures Television
FILMY A SERIÁLY SPOJENÉ STÁTY AMERICKÉ (USA) ZPRÁVY ZE SVĚTA
Uložit Uložené

Slavnostní odhalení soch proběhne i za účasti herců 29. července.

Město Albuquerque v Novém Mexiku na jihozápadě Spojených států amerických odhalí 29. července bronzové sochy postav z populárního seriálu Perníkový táta (Breaking Bad). Městu, kde se děj jednoho z nejoceňovanějších seriálů odehrává, sochy věnuje tvůrce seriálu Vince Gilligan, který je už před několika lety objednal u sochaře Trevora Grova. 

Podoba soch je zatím tajná 

„Celých těch patnáct let, během kterých vznikly dvě televizní show a jeden film, se k nám Albuquerque chovalo úžasně. Chtěl jsem tomuto městu tuto laskavost oplatit a něco mu věnovat,“ cituje Gilligana server IGN. Bronzové sochy hrdinů seriálu Waltera Whita a Jesseho Pinkmana v nadživotní velikosti věnuje tvůrce městu společně s distribuční společností Sony Pictures Television a umělcem Trevorem Grovem, který je jejich autorem. 

Jak budou sochy přesně vypadat, se zatím neví. Po jejich odhalení 29. července, kterého se kromě Gilligana účastní i samotní představitelé postav, herci Bryan Cranston a Aaron Paul, budou sochy k vidění v městském kongresovém centru. 

Ukázka práce sochaře Trevora Grova z roku 2015.
Ukázka práce sochaře Trevora Grova z roku 2015. Zdroj: Deviant Art/Trevor Grove

Seriál Perníkový táta se poprvé vysílal v roce 2008. Osudy středoškolského učitele chemie, který spolu se svým bývalým studentem začne v laboratoři vařit pervitin, se stal velmi populárním. Vzniklo pět sérií. Seriál získal i prestižní Zlatý glóbus za nejlepší televizní seriál v kategorii drama nebo několik cen Emmy. 

Domů
Sdílet
Diskuse