Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
31. července 2022 11:00
Čas čtení 6:02
Radim Šlechta

10 nejlepších filmů s českým dabingem na Netflixu

10 nejlepších filmů s českým dabingem na Netflixu
Zdroj: Netflix
FILMY A SERIÁLY NEJLEPŠÍ FILMY NETFLIX FILMY TOP FILMY NA NETFLIXU
Uložit Uložené

Vybrali jsme nejlepší nadabované filmy, které si můžeš pustit na Netflixu.

Říká se, že dabing je jednou z disciplín, které v České republice opravdu umíme. Roky opakovaná je historka o setkání Louise de Funése a Františka Filipovského, kdy slavný herec řekl svému dabérovi, že se mu jeho nadabovaná verze líbí víc než originál.

 
Často se chlubíme zněním Simpsonových, oblíbená je třeba česká verze Teorie velkého třesku. Dabing je v Česku vážně populární, bez ohledu na to, že často brzdí plnohodnotný zážitek. Originální hlasy přece jen patří k celkovému výkonu hereckých rolí. 

 
Mnohé české verze filmu jsou ale opravdu povedené a dokážou tě vtáhnout podobně jako originály. Sestavili jsme pro tebe výběr deseti nejlepších filmů na Netflixu s českým dabingem, které jsme hodnotili jak podle kvality samotného filmu, tak i podle kvality českého znění. Nezapomeň nám dát vědět, který z nich tě nejvíc zaujal.

Doporučeno
Když se dabovala Pretty Woman, osm lidí namluvilo čtyřicet postav. Dnes je dabingu mnohem víc, miluju to, říká Wágner (Rozhovor) Když se dabovala Pretty Woman, osm lidí namluvilo čtyřicet postav. Dnes je dabingu mnohem víc, miluju to, říká Wágner (Rozhovor) 23. ledna 2022 7:00

1. The Lincoln Lawyer (2011)

Matthew McConaughey je skvělý v podstatě v každém filmu, ve kterém se objeví. Sedí mu role dobrodruhů i milovníků. Ještě o úroveň lepší je ale v pozicích vychytralých, charakterově tak trochu křivých chlapíků, které ztělesnil třeba ve Vlkovi z Wall Street nebo v Gentlemen. 

 
Ve snímku The Lincoln Lawyer vidíme Matthewa jako právníka, který pro pár tisícovek vyseká z trestu smrti vraha, násilníka, překupníka drog nebo kohokoliv jiného, kdo mu zaplatí. Spojuje se s motorkářskými gangy a moc dobře chápe prostředí ulice jako působiště většiny svých klientů.

 
Sám si ale svou činnost ospravedlňuje pokřiveným justičním systémem, který zločincům přišije kromě toho, co udělali, i další případy, jen aby je mohl poslat k jehle. Konflikt viny, neviny a nevinnosti (rozdíl film vysvětluje), vykresluje případ napadení sexuální pracovnice zbohatlickým synem. Vše nasvědčuje jeho vině, ve skutečnosti to ale vypadá, že se proti údajnému pachateli skupina lidí spikla. 

 
Překlad filmu The Lincoln Lawyer je velmi povedený, netíhne k přílišné spisovnosti a jazyk pouličních gangů a lidí z okraje společnosti ve filmu působí přirozeně a nenutí tě vypnout film a zahodit televizi z okna. České znění obsadily přední osobnosti tuzemského dabingu a jejich hlasy zní z úst hollywoodských herců velmi dobře.

 
2. Kick-Ass (2010)

Film, který se vysmívá superhrdinským klišé, upozorňuje na hledání hrdinů ve společnosti a na limity, které mají tajemní mstitelé v elasťácích. 

 
Byť to tak na první pohled může působit, Kick-Ass není žádnou lacinou parodií ve stylu filmu Superhrdina. Scenárista a režisér Matthew Vaughn vytvořil z předlohy Marka Millara plastické postavy se skutečnými osudy, které navíc obsadil skvělými herci (role Big Daddyho je jednou z nejlepších rolí Nicolase Cage). 

Vyzkoušej předplatné
za 129
a čti vše bez omezení
Přidej se k předplatitelům
nebo Odemkni článek přes SMS
Pošli SMS na 90211 s textem CLANEK 118988 a dočti tento článek.
Cena SMS za otevření článků je 89 Kč s DPH. Jak to funguje?
Dočti článek do konce za SMS v hodnotě 89 Kč. Jak to funguje?
POSLAT SMS
Čti články bez omezení celý měsíc – předplatné jen za 36 Kč navíc v porovnaní s jedním článkem. Jak to funguje?
POSLAT SMS
Čti bez omezení celý měsíc. Stačí poslat SMS (za 125 Kč). Jak to funguje?
POSLAT SMS
Domů
Sdílet
Diskuse