Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Adam Novosad
7. září 2022 20:31
Čas čtení 3:16

Toto je nový iPhone 14, který Apple právě představil. Nejvýkonnější verze se zbaví výřezu v displeji

Kategorie:
News
Uložit Uložené

Kalifornská společnost představila své nové chytré telefony.

Nový iPhone 14 je na světě. Kalifornská společnost Apple představila svůj nejnovější chytrý telefon na tradičním eventu, který začal v úterý v podvečer našeho času.

Nový iPhone 14 s vylepšenými foťáky a procesorem

Apple celému světu ukázal iPhone 14, který se může pyšnit 6,1palcovým displejem, procesorem Apple A15 Bionic a vylepšeným 12megapixelovým fotoaparátem společně s předním fotoaparátem, který poprvé dostane funkci automatického zaostřování.

Za iPhone 14 zaplatíš v základní verzi 26 490 korun, zatímco za iPhone 14 Plus chce Apple minimálně 29 990 korun. O cenách pro Česko tě budeme informovat. K dispozici budou od 16. září, respektive od 7. října v případě verze Plus.

Apple
Zdroj: Apple

Vedle základní verze Apple představil iPhone 14 Plus, který bude po výkonnostní stránce téměř identický, ale disponovat bude větším 6,7palcovým displejem. Podle Applu budeš mít díky většímu displeji schopnost vidět více obsahu na obrazovce. Menší mini verze letos v prodeji nebude.

11. prosince 2023 12:00 Čas čtení 1:26 Vybíjí se ti v zimě iPhone rychleji? Díky těmto tipům vydrží déle nabitý Vybíjí se ti v zimě iPhone rychleji? Díky těmto tipům vydrží déle nabitý

Apple oznámil, že zlepšil zpracování obrazu ve fotoaparátu a kameře, jež navíc dostane nový „akční mód“. Tímto módem chce značka konkurovat kamerám jako GoPro, které lidé využívají při náročnějších a intenzivních aktivitách. 

Dostaneš-li se do potíží někde na túře v přírodě, kde nebudeš mít k dispozici mobilní signál, nový iPhone 14 bude umět komunikovat se satelity.

Mobil stačí namířit na oblohu směrem k satelitu, s čímž ti pomůže speciální appka, pomocí které odešleš SOS zprávu, že jsi v tísni. Telefonování nebude k dispozici. Po dvou letech si za satelitní komunikaci budeš muset zaplatit jako za extra službu.

Nejvýkonnější iPhone ztratil otravný notch výřez

Oproti aktuálnímu iPhonu 13 nejde podle expertů o výraznou revoluci, jenže Apple si největší vychytávky přichystal pro prémiový model iPhone 14 Pro.

Namísto klasického výřezu v displeji dostal iPhone 14 menší výřez, který Apple nazval Dynamic Island. Výřez nebude pouze statickým černým prvkem displeje, ale interaktivním zobrazovačem notifikací, se kterým budeš moci pracovat a využít jej jako nástroj pro ovládání více funkcí.

Apple
Zdroj: Apple

Nejvyšší řada iPhone 14 Pro bude obsahovat nejmodernější procesor A16 Bionic vyrobený 4nm technologií, vylepšený 48megapixelový fotoaparát a nový design, který smartphone nadobro zbavil charakteristického notch výřezu horní části displeje. 

21. listopadu 2023 15:00 Čas čtení 1:11 Bakterie na sluchátkách ti mohou způsobit zdravotní problémy. Tady je návod, jak je vyčistit Bakterie na sluchátkách ti mohou způsobit zdravotní problémy. Tady je návod, jak je vyčistit

Jak naznačovaly již úniky informací v posledních týdnech, Apple si pro iPhone 14 Pro opravdu připravil Always On displej, díky kterému budeš mít nejdůležitější informace vždy přítomné na displeji, aniž by bylo třeba zapínat obrazovku. Displej se může pochlubit maximálním jasem až 2000 nitů.

Apple
Zdroj: Apple

Zcela nové titanové hodinky Apple Watch Ultra

Největší a nejjasnější displej, jenž snadno přečteš i v těch nejextrémnějších podmínkách díky největší baterii, která kdy byla v hodinkách Apple Watch. Vše umíš prakticky ovládat s „akčním tlačítkem“ na boku hodinek.

Výdrž baterie má být 36 hodin, v extrémních podmínkách až 60 hodin. Toto jsou podle Applu nejpropracovanější inteligentní hodinky z dílny kalifornské značky, které poslouží těm nejnáročnějším zákazníkům.

Hodinky budou vyrobeny z titanu, Apple nadesignoval také téměř nezničitelný řemínek a tvůj pohyb při jakékoli činnosti dokážou sledovat díky údajně nejpřesnějšímu dvoupásmovému GPS sledování mezi všemi inteligentními hodinkami.

Apple slibuje, že ve spolupráci se společností Oceanic dokážeš Apple Watch Ultra přeměnit v inteligentní centrálu, kterou můžeš plnohodnotně využít například při potápění. Odolnost vůči vodě dosahuje hranice 10 ATM, čímž Apple slibuje, že hodinky „byly navrženy pro vodní sporty“.

Za hodinky Apple Watch Ultra bude výrobce chtít 24 990 korun a dostupné budou už koncem září.

apple
Zdroj: Apple

Nejnovější hodinky Apple Watch odsledují už i ovulaci

Zklamaní nebudou ani fanoušci chytrých hodinek Apple Watch Series 8. Nové hodinky ze Series 8 dostaly do vínku displej zabírající téměř celou plochu hodinek, jenž tě bude neustále informovat o aktualitách díky Always On displeji. Kalifornská společnost slibuje 18hodinovou výdrž baterie.

3. října 2023 15:00 Čas čtení 3:17 Týden jsme testovali nový iPhone 15. Vyplatí se za něj vysolit 30 tisíc, nebo to je škoda peněz? Týden jsme testovali nový iPhone 15. Vyplatí se za něj vysolit 30 tisíc, nebo to je škoda peněz?

„Motivuje tě k tomu, abys zůstal*a aktivní a fit prostřednictvím mnoha způsobů, jak cvičit,“ vychvaluje Apple své hodinky, které obsahují propracované senzory monitorování zdravotního stavu a procesů v organismu. Ženy se budou moci těšit na monitorování ovulace díky novému dvojitému čidlu teploty.

Apple
Zdroj: Apple

Hodinky začínají na 12 490 korunách a budou k dispozici od poloviny listopadu. Příznivci minimalistické verze Apple Watch SE se mohou těšit na novou druhou generaci hodinek. Cena je nastavena na 7 690 korun za nejlevnější verzi.

Nové AirPods Pro s dvakrát lepším aktivním odhlučněním

„Naši zákazníci milují hudební a filmový zážitek, který jim AirPods poskytují,“ představil nejnovější AirPods Pro 2 šéf společnosti Tim Cook. Sluchátka dostala čip H2. 

Díky aktivnímu odhlučnění (ANC), které je letos údajně dvakrát lepší ve srovnání s předchozí verzí sluchátek, tě sluchátka inteligentním způsobem zbaví všech nechtěných externích zvuků. Transparentní režim bude vylepšen o adaptivní schopnost.

Apple
Zdroj: Apple

Baterie sluchátek slibuje výdrž 6 hodin, což je podle Applu zlepšení o více než 30 procent. S nabíjecím pouzdrem budeš moci hudbu poslouchat až 30 hodin. Na spodní straně pouzdra nově najdeš reproduktor, který ti usnadní hledání pouzdra v případě, že ho ztratíš. 

19. září 2023 12:56 Čas čtení 2:00 Apple konečně vydal iOS 17. Podívej se, jak vylepší tvůj iPhone a jak si nastavit nálepky z vlastních fotek Apple konečně vydal iOS 17. Podívej se, jak vylepší tvůj iPhone a jak si nastavit nálepky z vlastních fotek

Apple slibuje unikátní zážitek z poslechu díky funkci Spatial Audio, jež tě podle značky při poslechu přemístí přímo na pódium, kde vystupuje tvůj oblíbený interpret. Nejnovější AirPods Pro budou disponovat funkcí Personalized Spatial Audio, kterou si budeš moci přizpůsobit podle svých představ, či dokonce tváře.

Domů
Sdílet
Diskuse