Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Radim Šlechta
8. října 2022 17:35
Čas čtení 0:39

Obrazem: Hurikán Ian zničil velkou část Floridy. Zemřelo nejméně 132 lidí

Kategorie:
News
Uložit Uložené
Obrazem: Hurikán Ian zničil velkou část Floridy. Zemřelo nejméně 132 lidí
Zdroj: TASR/AP

Jedná se o druhou nejničivější bouři v USA od roku 2005.

Silná bouře a hurikán Ian se minulý týden prohnaly Spojenými státy a Kubou. Podle místních úřadů zemřelo přinejmenším 132 lidí. Počet známých obětí ale nadále roste a společně s ním se počítají škody, které hurikán napáchal na domovech místních lidí. Informuje o tom stanice Fox News.

Hurikán zdevastoval velkou část státu Florida. Bouře se při své největší síle dostala na úroveň čtyři a vítr vál rychlostí přes 240 km/h. Momentálně se jedná o druhý nejničivější hurikán ve Spojených státech od roku 2005. Vůbec nejsmrtonosnější byl Galvestonský hurikán v Texasu v roce 1900, který zabil téměř 8 000 lidí.

Hurikán Ian se prohnal Spojenými státy. Ve své největší síle dosahovaly nárazy větru rychlosti přes 240 km/h. Doposud se potvrdilo 132 obětí na životech, jejich počet ale roste.Hurikán Ian se prohnal Spojenými státy. Ve své největší síle dosahovaly nárazy větru rychlosti přes 240 km/h. Doposud se potvrdilo 132 obětí na životech, jejich počet ale roste.Hurikán Ian se prohnal Spojenými státy. Ve své největší síle dosahovaly nárazy větru rychlosti přes 240 km/h. Doposud se potvrdilo 132 obětí na životech, jejich počet ale roste.Hurikán Ian se prohnal Spojenými státy. Ve své největší síle dosahovaly nárazy větru rychlosti přes 240 km/h. Doposud se potvrdilo 132 obětí na životech, jejich počet ale roste.
Zobrazit galerii
(9)

Nejvíce obětí si připsal hurikán Ian na Floridě. Dohromady zde kvůli němu přišlo o život nejméně 123 osob, oběti si dle CNN vyžádal i na Kubě. S obrovskými škodami a ztrátami na životech se potýkají především okresy Lee, Charlote, Monroe nebo Sarasota.

Během středeční noci se přibližně milion lidí ocitlo bez elektřiny. V některých oblastech také platil zákaz vycházení. Další miliony osob evakuovaly bezpečnostní složky, informoval The Guardian.

Domů
Sdílet
Diskuse