Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
28. října 2022 14:30
Čas čtení 7:01
Martin Adam Pavlík

Joaquin Phoenix: Vyrůstal v sektě, téměř zemřel při autonehodě a kvůli roli Jokera zhubl téměř 24 kilo za pár měsíců

Joaquin Phoenix: Vyrůstal v sektě, téměř zemřel při autonehodě a kvůli roli Jokera zhubl téměř 24 kilo za pár měsíců
Zdroj: Warner Bros. US
FILMY A SERIÁLY
Uložit Uložené

Oscarový herec slaví v pátek 28. října 48. narozeniny.

V devadesátých letech začal naplno ukazovat svůj talent ve filmech jako To Die For, 8 MM, Inventing the Abbotts nebo Return to Paradise. Nové milénium odstartoval úlohou démonického padoucha v historickém dramatu Gladiátor pod vedením Ridleyho Scotta, které mu přineslo první nominaci na Oscara. Následně příjemně překvapil v mysteriózních thrillerech Signs a The Village.

Ve Walk the Line všem ukázal, že patří mezi elitu, potvrdil to i v dramatech Two Lovers, The Master či Her. Sugestivní výkon podal také v drsném thrilleru You Were Never Really Here a vrchol ukázal ve znepokojivém psychologickém dramatu Joker, za které ho Americká akademie filmového umění a věd nakonec ocenila pozlacenou soškou Oscara. 


Joaquin Phoenix je příkladem herce, který zraje. Postupem času vyrážel dech stále většímu počtu diváků, stále posouval vlastní limity, ale vždy ze sebe vydal maximum. Dnes je nejen jedním z nejžádanějších, ale také nejlepších herců planety. Američan slaví v pátek 28. října 48. narozeniny a při této příležitosti jsme pro tebe připravili článek, ve kterém se dozvíš několik zajímavostí z jeho života, o kterých jsi možná nevěděl.

V Refresheru ti pravidelně přinášíme recenze nejnovějších titulů, profily známých osobností, články ze zákulisí natáčení či rozhovory s tvůrci. Pokud chceš podpořit naše úsilí a získat neomezený přístup k článkům, přidej se do klubu Refresher+.

Vyrůstal v sektě, která zneužívala děti

Jeho nábožensky silně založení rodiče se stali v 70. letech minulého století součástí sekty zvané Children of God (COG). Šlo o kontroverzní společenství křesťanů, a jak herec prozradil pro magazín Playboy, vyrůstal v něm i on a díky tomu spolu se sourozenci a rodiči hodně cestovali po Jižní Americe. Když si jeho rodiče uvědomili, že nejde úplně o obyčejnou komunitu, z pochybného společenství v roce 1978 odešli.


O Children of God ví své i herečka Rose McGowan (Čarodějnice, Vřískot), jejíž rodina byla také součástí této sekty, dokud se neprovalila obvinění, že členové COG sexuálně zneužívají nezletilé osoby. Společenství později vyšetřovala FBI, následně došlo ke změně názvu z Children of God na The Family International.


Změnil si jméno, protože ho lidé neuměli vyslovit

I tobě možná dělá problém vyslovit správně jméno Joaquin. Nemusíš si z toho dělat těžkou hlavu. Podobný problém měla údajně i většina lidí v hercově okolí. „Změnil jsem si jméno, protože ho nikdo neuměl vyslovit správně. Jako dítě jsem se za to neskutečně styděl,“ prozradil Phoenix v jednom z rozhovorů.

Vyzkoušej předplatné
za 129
a čti vše bez omezení
Přidej se k předplatitelům
nebo Odemkni článek přes SMS
Pošli SMS na 90211 s textem CLANEK 123758 a dočti tento článek.
Cena SMS za otevření článků je 89 Kč s DPH. Jak to funguje?
Dočti článek do konce za SMS v hodnotě 89 Kč. Jak to funguje?
POSLAT SMS
Čti články bez omezení celý měsíc – předplatné jen za 36 Kč navíc v porovnaní s jedním článkem. Jak to funguje?
POSLAT SMS
Čti bez omezení celý měsíc. Stačí poslat SMS (za 125 Kč). Jak to funguje?
POSLAT SMS

Co se dozvíš po odemčení?

  • Kdo mu zachránil život při autonehodě.
  • Proč uprchl ze studia během natáčení filmu Her.
  • Jaký zážitek ho přinutil nejíst maso.
  • Čím bylo výjimečné natáčení filmu Walk the Line.
  • Co prožívá den před natáčením a první týdny natáčení. 
  • Kolik zhubl pro roli Jokera a co mu radikální hubnutí způsobilo.
Domů
Sdílet
Diskuse