Pokrm vymyslel v 70. letech poté, co se na něj obrátil zákazník s reklamací, že je jeho jídlo příliš suché.
Ve věku 77 let zemřel šéfkuchař, který s největší pravděpodobností vynalezl kuře tikka masala, považované za nejoblíbenější britské kari. Informoval o tom server Guardian nebo BBC.
Úmrtí Aliho Ahmeda Aslama v pondělí oznámila jeho restaurace Shish Mahal v Glasgow, která byla na 48 hodin z pocty uzavřena. Aslam v rozhovorech vysvětloval, že kuřecí pokrm tikka masala vytvořil v 70. letech, když se ho jeden ze zákazníků zeptal, jestli existuje způsob, jak udělat kuřecí tikku méně suchou. Vyřešil to přidáním krémové rajčatové omáčky.
V roce 2009 poslanec za Glasgow Central Mohammad Sarwar vyzval k tomu, aby bylo město oficiálně uznáno domovem kuřete tikka masala. Chtěl, aby Glasgow získalo status chráněného označení původu. Žádost však byla neúspěšná, protože se k původu tohoto pokrmu hlásí i řada dalších podniků ve Spojeném království.