Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
23. února 2023 13:12
Čas čtení 0:37
Kristýna Dobiášová

Hudbu ti pustí umělá inteligence. Spotify spouští novou funkci DJ

Hudbu ti pustí umělá inteligence. Spotify spouští novou funkci DJ
Zdroj: Pixabay/PhotoMIX-Company/volně k užití
HUDBA HUDBA SPOTIFY UMĚLÁ INTELIGENCE ZPRÁVY ZE SVĚTA
Uložit Uložené

Pro uživatele Spotify Premium z Kanady a USA se spouští funkce DJ. Funguje na základě umělé inteligence, jednotlivcům přehraje personalizovaný playlist.

Spotify pravidelně vytváří personalizované playlisty, jako je Discover Weekly, pro jednotlivé uživatele. DJ je personalizovaným průvodcem s umělou inteligencí, který zná hudební vkus každého. Na jeho základě určuje, co bude dál hrát. „Díky funkci DJ posouváme personalizaci na zcela novou úroveň,“ zveřejnilo Spotify.

Tento nástroj bude realistickým hlasem nabízet vybranou hudbu a doplní ji komentářem k jednotlivým skladbám a umělcům. Roztřídí nejnovější i starší hudbu a nabídne skladby určené přímo pro posluchače. Na základě zpětné vazby se bude dále zdokonalovat. DJ umožní posluchačům přehrávat hudbu pasivně. Ti si tak nebudou muset sami sestavovat frontu či hledat vhodný playlist.

Kde DJ funguje?

Spotify zavedlo funkci DJ zatím v Kanadě a Spojených státech amerických, konkrétně pro uživatele placeného Spotify Premium.

Domů
Sdílet
Diskuse