Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Martina Havranová
5. března 2023 19:32
Čas čtení 0:51

Putin prohraje válku již brzy. Dojde mu vojenská technika, předpovídá vojenský ekonom

Kategorie:
Zahraničí
Uložit Uložené
Putin prohraje válku již brzy. Dojde mu vojenská technika, předpovídá vojenský ekonom
Zdroj: Andrei Gorshkov, Sputnik, Kremlin, AP, TASR

Podle předpovědí vojenského ekonoma Marcuse Keuppa nemá Rusko šanci na vítězství.

Otázkou není, zda Ukrajina vyhraje válku, ale kdy k tomu dojde. Podle německého vojenského ekonoma Marcuse Keuppa nemá Vladimir Putin šanci na vítězství a brzy mu dojde vojenská technika. V rozhovoru pro časopis Bilanz také uvedl, že odhaduje datum vítězství Ukrajiny na říjen tohoto roku.

4. března 2023 8:31 Čas čtení 0:59 VIDEO: Rus vypekl s příznivci Putina na protestu v Bratislavě. „Sláva Ukrajině,“ zakřičel, když si je získal na svou stranu VIDEO: Rus vypekl s příznivci Putina na protestu v Bratislavě. „Sláva Ukrajině,“ zakřičel, když si je získal na svou stranu
Vladimir Putin, 20. září 2022.
Vladimir Putin, 20. září 2022. Zdroj: TASR/AP Grigory Sysoev

Podle jeho slov je ztráta ruských sil obrovská a ještě větší než během druhé světové války. „Rusko každý den ztrácí pět tanků a šest bitevních vozidel pěchoty, takže je snadné předpokládat, kdy mu dojde materiál,“ řekl v rozhovoru Keupp a dodal, že zatímco Rusku dochází rezervy, Ukrajinu podporuje Západ.

Keupp dále v rozhovoru vysvětluje i to, že navenek se může zdát, že Rusko zatím úspěšně vzdoruje sankcím Západu, realita je však jiná. Podle jeho slov například již několik měsíců není schopno ani provádět údržbu své letecké flotily. Ekonom navíc nastínil i budoucnost Ruska, které má konflikt na Ukrajině vrátit z technologické stránky o několik let zpět a učinit z něj rozvojovou zemi.

V to, že letošní rok bude pro Ukrajinu vítězný, věří i prezident země Volodymyr Zelenskyj, který to prohlásil při příležitosti prvního výročí invaze. „Miliony z nás si 24. února vybraly ne bílou, ale modro-žlutou vlajku. Žádný útěk, ale postavení se, odolávání a válčení. Byl to rok bolesti, smutku, naděje a jednoty. (...) Rok 2023 bude rokem našeho vítězství!“ napsal na Twitteru.

Domů
Sdílet
Diskuse