Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Radka Klučárová
4. března 2023 8:31
Čas čtení 0:59

VIDEO: Rus vypekl s příznivci Putina na protestu v Bratislavě. „Sláva Ukrajině,“ zakřičel, když si je získal na svou stranu

Kategorie:
Zahraničí
Uložit Uložené
VIDEO: Rus vypekl s příznivci Putina na protestu v Bratislavě. „Sláva Ukrajině,“ zakřičel, když si je získal na svou stranu
Zdroj: TASR/AP

Na setkání příznivců Ruska v Bratislavě přišel přítomné konfrontovat Rus Filipp Sedov. Ačkoli si mysleli, že bude jejich myšlenky podporovat, opak byl pravdou.

V posledních týdnech se v několika městech Slovenska konají takzvané Pochody za mír, které v pátek vyvrcholily v Bratislavě. Ve Starém Městě se setkaly dvě skupiny lidí. I když obě deklarují snahu o mír ve válce na Ukrajině, každá skupina toho chce dosáhnout jiným způsobem. Informuje o tom slovenský Denník N.

Jedno shromáždění v Bratislavě svolala iniciativa Mír Ukrajině, která si přišla v tichosti připomenout oběti ruského masakru v Buči. Druhá skupina, která se shromáždila před Prezidentským palácem, držela slovenské a ruské vlajky v přesvědčení, že agresorem války je právě Ukrajina.

Skupinu podporovatelů Ruska přišel konfrontovat Rus

Na sociální síti se objevilo video, na kterém je vidět skupina podporovatelů Ruska před Prezidentským palácem. Na setkání je přišel konfrontovat Rus Filipp Sedov. Ačkoli si přítomní mysleli, že jako Rus bude jejich myšlenky podporovat, opak byl pravdou.

Sedov si řekl o mikrofon, oznámil, že je Rus, a zeptal se, zda všichni protestující chtějí dosáhnout míru na Ukrajině. Když souhlasili, přítomným řekl: „Pokud chceme skutečný mír, musíme i nadále podporovat Ukrajinu.“

24. dubna 2024 15:30 Čas čtení 3:51 „V Česku se cítím sám sebou, domů se vrátit nechci.“ Mladí lidé ze Slovenska vysvětlují, proč se rozhodli odejít ze své vlasti „V Česku se cítím sám sebou, domů se vrátit nechci.“ Mladí lidé ze Slovenska vysvětlují, proč se rozhodli odejít ze své vlasti

V tom okamžiku vytáhl vlajku Ukrajiny a zvolal: „Sláva Ukrajině!“ To se už protestujícím nezamlouvalo. Vytrhli mu z rukou mikrofon a začali na něj vulgárně pokřikovat. Jeden z nich se ho dokonce pokusil fyzicky napadnout.

Nebylo to poprvé, co se Sedov postavil skupině podporovatelů Kremlu. Třicetiletý Rus se Slovákům už několikrát snažil vysvětlit, jaký režim vládne v jeho rodné zemi. Na Slovensku žije už několik let, a jak sám říká, nedokáže mlčet o tom, co se děje v Rusku. 

Zpět
Sdílet
Diskuse