Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Daniel Mikolášik TASR
18. března 2023 14:00
Čas čtení 0:45

VIDEO: V centru slovenského města hoří historické budovy, armáda je na cestě

Kategorie:
Zahraničí
Uložit Uložené
VIDEO: V centru slovenského města hoří historické budovy, armáda je na cestě
Zdroj: Policie SR

Na místní škole už shořela střecha. Situace na místě je vážná.

Na Slovensku v centru města Banská Štiavnica vypukl požár, který se rychle rozšířil. Dopoledne hořela historická budova a známá turistická atrakce Banka Lásky, aktuálně však podle informací Refresheru hoří už minimálně 4 budovy.

Mezi nimi i místní pizzerie, základní umělecká škola, na které už shořela střecha, či Slovenský banský archiv, z něhož místní přenášejí věci, aby neshořely nebo nepromokly během hašení požáru. Na místo události směřuje dočasně pověřený slovenský ministr obrany Jaroslav Naď a dočasně pověřený předseda vlády Eduard Heger.

Ohrožený je údajně i přilehlý kostel a hasiči hovoří také o riziku výbuchu plynu, informuje RTVS. „Situace je velmi vážná, kromě zasahujících hasičských týmů je na místě i několik policejních hlídek z Banské Štiavnice, Žarnovice či ze Žiaru nad Hronom. Na místo byli vysláni i kriminalisté,“ informuje Krajské ředitelství Policejního sboru v Banské Bystrici.

Na místo rozsáhlého požáru budou okamžitě nasazeni i příslušníci Ozbrojených sil SR. TASR o tom informoval komunikační odbor Ministerstva obrany SR. „Kromě vojenských hasičů budou nasazeni i vojáci, kteří budou pomáhat s vynesením dokumentů z místního archivu a kulturních památek z nedalekého muzea pro případ, že se požár rozšíří,“ uvedl resort obrany.

Domů
Sdílet
Diskuse