Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Refresher Česko
Otevřít v aplikaci Refresher
Stáhnout
X
Ilona Hobzová TASR
1. dubna 2023 13:46
Čas čtení 1:08

Obrazem: V USA řádilo přes 50 tornád, roste počet mrtvých a zraněných. Na metalovém koncertě spadla střecha

Kategorie:
Zahraničí
Uložit Uložené
Obrazem: V USA řádilo přes 50 tornád, roste počet mrtvých a zraněných. Na metalovém koncertě spadla střecha
Zdroj: Getty Images/Benjamin Krain

V šesti státech bylo předběžně hlášeno více než padesát tornád.

Části jihu a středozápadu Spojených států amerických zasáhly ničivé bouře a tornáda. Podle posledních informací serveru CNN se počet předběžných zpráv o tornádech zvýšil na padesát tři. Ničivý živel se týká šesti států – Illinois, Arkansas, Iowa, Wisconsin, Tennessee a Mississippi. Desítky lidí se zranily, státy hlásí i oběti na životech. 

1. dubna 2023 10:30 Čas čtení 1:25 Mezi obcemi Kunštát a Letovice se objevilo malé tornádo (Aktualizováno) Mezi obcemi Kunštát a Letovice se objevilo malé tornádo (Aktualizováno)
Následky tornáda v Mississippi z konce března.Následky tornáda v Mississippi z konce března.Little Rock, Arkansas.Little Rock, Arkansas.
Zobrazit galerii
(6)

V Illinois se zhroutila střecha divadla

Jak uvádí TASR, tři oběti a desítky zraněných hlásí Arkansas. Tamní guvernérka Sarah Huckabee Sanders upřesnila, že dvě osoby zahynuly ve městě Wynne a jednu oběť potvrdil zástupce okresu Pulaski. Starosta státního hlavního města Little Rock Frank Scott mladší oznámil, že do tamních nemocnic bylo převezeno téměř třicet lidí.

Ve městě Belvidere ve státě Illinois způsobila silná bouře zhroucení střechy divadla, ve kterém probíhal metalový koncert a nacházelo se tam přes dvě stě lidí. Během tohoto incidentu přišla o život jedna osoba a osmadvacet dalších utrpělo zranění.

Ve městě Covington v Tennessee vyhledalo lékařské ošetření pět lidí. Americká Národní meteorologická služba (NWS) vydala varování před tornády i pro některé oblasti Indiany, Kentucky a Ohia. V městečku Sullivan v Indianě bylo podle tamního starosty značně poškozeno několik domů.

2. března 2024 14:30 Čas čtení 0:11 KVÍZ: Poznáš hlavní města států USA podle indicií? KVÍZ: Poznáš hlavní města států USA podle indicií?

Podle CNN zůstalo v pátek večer bez elektřiny téměř tři sta tisíc odběratelů ve střední části USA. Nejvíce obyvatel zůstalo bez proudu ve státě Illinois (sto tisíc), v Arkansasu hlásilo výpadek šedesát devět tisíc domácností.

Ve Spojených státech jsou tornáda častým jevem zejména v centrální a jižní části země. Minulý týden si ničivé tornádo vyžádalo nejméně 25 životů ve státě Mississippi.

Domů
Sdílet
Diskuse