Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
14. dubna 2023 7:55
Čas čtení 1:21
Vojtěch Vanda

Twitter přichází s monetizací příspěvků, sledující by ti mohli platit za jakýkoliv obsah. Proč se lidé zlobí?

Twitter přichází s monetizací příspěvků, sledující by ti mohli platit za jakýkoliv obsah. Proč se lidé zlobí?
Zdroj: Pool Photo, AP/Hannibal Hanschke
TECH ELON MUSK TWITTER ZPRÁVY ZE SVĚTA
Uložit Uložené

Podle majitele Twitteru Elona Muska, jak ohlásil ve čtvrtek večer, to bude jednoduché. Lidé, kteří odebírají obsah jednotlivých účtů, budou moci platit za obsah navíc. Systém bude prakticky fungovat podobně jako služba Patreon nebo v Česku Herohero.

Podle Muska půjde zpeněžit jakýkoliv obsah, který člověk může nabídnout. Ať už se jedná o dlouhý text (na Twitteru to byl dosud nezvyklý způsob komunikace se sledujícími), nebo o video, které může trvat hodiny. Stačí prý kliknout na tlačítko „Monetization“ (Zpeněžení) v nastavení.

Doporučeno
Robert Downey, Kate Winslet nebo Colin Farrell. Na Maxu nás čekají seriálové novinky o Harrym Potterovi i Game of Thrones Robert Downey, Kate Winslet nebo Colin Farrell. Na Maxu nás čekají seriálové novinky o Harrym Potterovi i Game of Thrones 13. dubna 2023 18:00

Proč by lidé měli využívat tuto funkci na Twitteru, a ne někde jinde? Šéf sítě tvrdí, že kreativci budou mít výhody. „Příštích 12 měsíců si Twitter nenechá žádné peníze, které skrze svůj účet vygenerujete. Získáte veškerý obnos, který získáme, což znamená 70 % z předplatného na iOS a Android, jelikož si účtují 30 % z něj a zhruba 92 % obnosu z předplatného na webu. V závislosti na způsobu platby to může být i víc,“ komentoval Musk.

Po roce si Twitter prý něco vezme, ale nebude to moc. „Poplatky od iOS a Androidu klesnou na 15 %, tehdy si malou částku, jejíž konečná hodnota záleží i na objemu, vezmeme i my,“ upřesnil. Výhodou má být i propagace práce, kterou uživatel dělá. Jakým způsobem bude propagace probíhat, ale nespecifikoval.

Doporučeno
KVÍZ: Projdeš zkouškou z lektvarů a kouzel ze světa Harryho Pottera? KVÍZ: Projdeš zkouškou z lektvarů a kouzel ze světa Harryho Pottera? 13. dubna 2023 15:00

„Naším cílem je maximalizovat prosperitu tvůrců. Platformu můžete kdykoli opustit a vzít si svou práci s sebou. Jednoduše dovnitř, jednoduše ven,“ dodal.

Zatím to nefunguje, zlobí se uživatelé

Možnost požádání o vložení do systému odběratelů je tu již měsíce, alespoň pro uživatele ze Spojených států, jak se zdá z komentářů na sociální síti. Mnozí z nich si však stěžují na to, že přestože požádali o povolení mít sledující a být součástí výše zmíněného programu, společnost jej dosud nevyřídila. Muskovo poslední vyjádření proto uživatele spíše mate.

Doporučeno
Tahle superstar se stala nejsledovanější ženou na Twitteru. Šlape na paty Elonu Muskovi? Tahle superstar se stala nejsledovanější ženou na Twitteru. Šlape na paty Elonu Muskovi? 10. dubna 2023 13:30

Na některé z nich Musk zareagoval. Například na otázku, proč není možné o tuto službu požádat mimo Spojené státy, uvedl, že „se na tom pracuje“. K otázce, jestli je nutné, podobně jako například na YouTube, splnit určité podmínky, aby uživatel mohl monetizovat svůj obsah, jednoduše uvedl, že „ne“.

Celý proces monetizace účtu na Twitteru si můžeš prohlédnout na stránkách společnosti.

Domů
Sdílet
Diskuse