Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
20. července 2023 10:21
Čas čtení 0:58
Kuni Nguyenová

Kniha boybandu BTS trhá rekordy. Stala se první korejskou knihou mezi bestsellery New York Times

Kniha boybandu BTS trhá rekordy. Stala se první korejskou knihou mezi bestsellery New York Times
Zdroj: Getty Images
HUDBA K-POP
Uložit Uložené

Kniha k příležitosti 10. výročí skupiny BTS slaví úspěch po celém světě.

Chlapecká k-pop skupina BTS nedávno vydala svou první knihu. „Beyond the Story“ vypráví příběh o její 10leté cestě stát se globální popovou ikonou. Součástí knihy je také exkluzivní obsah jako dosud nezveřejněné fotografie, eseje a rozhovory. 

Jak informuje server Korea Times, kniha byla trefou do černého. Tento týden se totiž dostala na první místo v seznamu bestsellerů New York Times. Je to zároveň vůbec poprvé, co se na první místo tohoto žebříčku dostala kniha korejského autora. Úspěch slaví ve dvou kategoriích, a to „populární literatura faktu v pevné vazbě“ a „naučná literatura s kombinovanou tištěnou e-knihou“.

Kniha byla vydána 9. července ve 23 různých jazycích. Napsal ji Kang Myeong-seok, korejský kritik popkultury, který s boybandem BTS dělal rozhovor. Kniha zabodovala samozřejmě i v Jižní Koreji, kde se dostala do různých týdenních žebříčků bestsellerů v korejských online knihkupectvích, jako jsou Yes24, Kyobo a Aladdin, ale i po celém světě. Přední místo žebříčku bestsellerů obsadila také na Amazonu ve Spojených státech, ve Velké Británii, Brazílii, Austrálii a Japonsku. 

Doporučeno
Jak chutná novinka Coca-Cola K-Wave Zero Sugar? Zjisti to a vyhraj vstupenky na koncert Stray Kids Jak chutná novinka Coca-Cola K-Wave Zero Sugar? Zjisti to a vyhraj vstupenky na koncert Stray Kids 15. března 2024 17:30

Jihokorejská populární hudba neboli ve zkratce k-pop se za necelých 30 let rozšířila do celého světa. K-pop je dnes multimiliardový byznys, který má ale i svoji stinnou stránku – řeč je o sexismu, otrokářských smlouvách, vyhoření, depresích a sebevraždách. Více o k-popu si můžeš přečíst v našem samostatném článku.

Domů
Sdílet
Diskuse