Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Vyzkoušej REFRESHER+ jen za 25 Kč
1. září 2023 6:00
Čas čtení 7:25
Ondřej Jarůšek

10 nejlepších her ze školního prostředí. Zažij hororové napětí, masivní RPG světy nebo srdceryvné příběhy

10 nejlepších her ze školního prostředí. Zažij hororové napětí, masivní RPG světy nebo srdceryvné příběhy
Zdroj: Avalanche Software/propagační materiál
TECH GAMING HERNÍ ŽEBŘÍČEK ŠKOLA A STUDIUM
Uložit Uložené

S příchodem nového školního roku jsme si připravili herní žebříček zaměřený na nejlepší hry z prostředí, se kterým máme zážitky úplně všichni.

Je čas usednout do lavic, proto jsme se ve výběru zaměřili na hry, které nás zavedou do školy nebo na akademickou půdu a které pro tebe zároveň můžou sloužit jako inspirace, jak si návrat ke školním povinnostem třeba trochu zpříjemnit. Čekají zde na tebe hry napříč žánry od akčních adventur, plošinovek, hororovek až po obří RPG tituly. Svého favorita by si tak měl vybrat snad každý hráč či hráčka. Nezapomeň nám napsat do komentářů, která hra tě nejvíce láká a na jaké tituly si máme posvítit příště.

Doporučeno
KVÍZ: „Zase práce? Tak já teda jdu.“ Otestuj se, jak dobře znáš legendární hlášky z her! KVÍZ: „Zase práce? Tak já teda jdu.“ Otestuj se, jak dobře znáš legendární hlášky z her! 28. srpna 2023 18:00

Hogwarts Legacy

Jeden z hitů letošního roku ve výběru her ze školního prostředí nemůže chybět. Hogwarts Legacy sice není bezchybná hra, ale rozhodně se jedná o nejlepší a nejambicióznější titul z kouzelného světa o Harrym Potterovi. Na milovníky a milovnice knižních děl o mladém čarodějovi zde navíc čeká nespočet drobných pomrknutí a detailů, které zřejmě zůstanou ostatním skryty, hru si ale dosyta užijí i ti, kteří třeba knížkám nebo filmům dosud až tolik neholdovali.

hogwarts legacy
Zdroj: Avalanche Software/propagační materiál

Pokud hraješ hry kvůli hlubokým, emociálním příběhům, tak Hogwarts Legacy tě asi zklame. Dějová linka a postavy jsou spíše průměrné – nenadchnou ani neurazí. Prim zde však hrají zábavný soubojový systém s průzkumem obřího světa plného čar a kouzel, lidi v nesnázích nebo roztodivná stvoření, kterým jdou po krku pytláci. Svět se pyšní opravdu skvělým designem a vybízí k tomu, abychom prozkoumali každou jeho píď.

V rámci postupování v ději budeš navštěvovat předměty, plnit úkoly od profesorů a profesorek, sbližovat se s kamarády a učit se nová kouzla, z nichž některá použiješ při soubojích a jiná třeba zase při překonávání různých enviromentálních překážek nebo řešení hádanek. A samozřejmě nechybí ani létání na koštěti nebo brázdění nebes na hipogyfovi. To je pro mnoho fanoušků a fanynek Harryho Pottera asi splněným snem.

Od recenzentů si hra vysloužila veskrze kladná hodnocení a zaznamenala i obrovský kasovní úspěch. Necelé dva měsíce po vydání se prodalo přes patnáct milionů kusů hry a titul na prodejích utržil jednu miliardu dolarů.

Doporučeno
KVÍZ: Poznáš retro hru z 90. let podle jediného obrázku? Otestuj své znalosti KVÍZ: Poznáš retro hru z 90. let podle jediného obrázku? Otestuj své znalosti 22. srpna 2023 8:30

Lollipop Chainsaw

Bláznivá hack-and-slash akce Lollipop Chainsaw je poměrně zajímavým unikátem, titul totiž vznikl ve spolupráci herního designéra Góičiho Sudy a filmového režiséra Jamese Gunna.

Ve hře se ujímáme kontroly nad čerstvě osmnáctiletou středoškolačkou Juliet Starling, pro kterou se oslava narozenin promění v krvavou noční můru. Ve světě totiž vypukne zombie apokalypsa a naše hrdinka se musí vypořádat s hordami oživlých mrtvol – a jak název napovídá, jejím nejvěrnějším pomocníkem bude motorová pila.

Lollipop Chainsaw
Zdroj: Grasshopper Manufacture/propagační meteriál

Hratelnost je poměrně přímočará. Hrdinka stylově zabíjí takřka vše, co se jí postaví do cesty, od běžných nepřátel až po bossy, sbírá žetony a sem tam prohodí pár slov se svým přítelem. Tomu na začátku hry uřízla hlavu a teď ji nosí u pasu (podobně jako Kratos hlavu Mimira v God of War). Hra sice nebyla kdovíjak objevná nebo převratná, ovšem díky humoru, barvité grafice a chytlavé hratelnosti si svou fanouškovskou základnu našla a stala se i poměrně oblíbenou v cosplay komunitě.

Vyzkoušej předplatné REFRESHER+
jen za 12525
a čti vše bez omezení
Koupit předplatné
nebo Odemkni článek přes SMS
Pošli SMS na 90211 s textem CLANEK 143676 a dočti tento článek.
Cena SMS za otevření článků je 89 Kč s DPH. Jak to funguje?
Dočti článek do konce za SMS v hodnotě 89 Kč. Jak to funguje?
POSLAT SMS
Čti články bez omezení celý měsíc – předplatné jen za 36 Kč navíc v porovnaní s jedním článkem. Jak to funguje?
POSLAT SMS
Čti bez omezení celý měsíc. Stačí poslat SMS (za 125 Kč). Jak to funguje?
POSLAT SMS

Co se dočteš po odemknutí?

  • Který herní titul způsobil největší pozdvižení, a dokonce i zákazy.
  • Co v Česku nemá takové jméno, ale na „herních Oscarech“ totálně zabodovalo.
  • Po kterém klenotu na poli RPG her sáhnout, když hledáš hru na stovky hodin pro dlouhé podzimní večery.
  • Jakou hru si vybrat, pokud ti jde o zážitek, který s tebou zůstane ještě dlouho po dohrání.
Domů
Sdílet
Diskuse