Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
29. září 2023 15:00
Čas čtení 1:43
Radim Šlechta

Co si pustit o víkendu: Doctor Strange a Voldemort hrají symetrické karty. Kdo si hraje na Johna Wicka?

Co si pustit o víkendu: Doctor Strange a Voldemort hrají symetrické karty. Kdo si hraje na Johna Wicka?
Zdroj: Netflix
FILMY A SERIÁLY CO SI PUSTIT O VÍKENDU HBO MAX NETFLIX FILMY PROGRAM DISNEY+
Uložit Uložené

Přinášíme ti tipy na víkendový relax u filmů, abychom ti usnadnili rozhodování.

Září je za námi a studenti a studentky za sebou mají první měsíc školy. Jestli mezi ně taky patříš, možná potřebuješ přes víkend načerpat sociální baterky a připravit se na další týden. Možná se ti nechce využít jeden z posledních teplých víkendů a radši se doma podíváš na fajn film na gauči. 

Doporučeno
Millie Bobby Brown, Stephen King i jeho legendární předchůdce tě v říjnu rozsekají na VOD premiérách Millie Bobby Brown, Stephen King i jeho legendární předchůdce tě v říjnu rozsekají na VOD premiérách 28. září 2023 15:00

Jako každý pátek pro tebe máme tipy na to nejzajímavější ze streamovacích platforem. Tento týden se můžeš těšit na symetrický ráj Wese Andersona nebo na Johna Wicka, sice z Wishe, ale o nic horšího.

Pokud filmy, které jsme tento týden vybrali, nejsou zrovna tvůj šálek kakaa, můžeš se podívat na některé z těch předchozích. Všechny pohromadě najdeš v rubrice Co si pustit o víkendu. A jestli se nechceš rozhodovat vůbec, stačí odpovědět na pár otázek a my ti řekneme, který film udělá radost právě tobě.

Nikdo

Bob Odenkirk, kterého znáš například jako právníka Saula z úspěšných seriálů Breaking Bad a Better Call Saul, si ve filmu Nikdo zahrál unaveného chlápka Hutche. Ten se snaží popasovat se svým stárnutím i pohrdáním ze strany manželky a dětí. Když jeho dům přepadnou lupiči, nechá je, aby dělali, co potřebují.

Better Call Saul
Zdroj: AMC


Po dalším incidentu mu ale bouchnou saze a probudí se v něm jeho staré já. Hutch se totiž v minulosti živil řešením neřešitelných problémů a vyřizováním účtů. Ke své někdejší osobnosti se pan Nikdo nyní vrací, aby si vyřídil ty vlastní. Nikdo je skvělý akční snímek s povedenou choreografií, ale má v sobě i dost sebeironie, aby se nedostal za hranici cringe. Najdeš ho na HBO Max.

 

Podivuhodný příběh Henryho Sugara

Netflix v roce 2021 koupil práva k celému univerzu známého dětského spisovatele Roalda Dahla, mimo jiné autora Karlíka a továrny na čokoládu nebo příběhu o dívce s nadpřirozenými schopnostmi Matyldě. Podivuhodný příběh Henryho Sugara je další z děl, které se streamovací gigant rozhodl zfilmovat.

Doporučeno
Gillian Anderson v seriálu Akta X změnila celou generaci žen. Scully Effect není jenom teorie Gillian Anderson v seriálu Akta X změnila celou generaci žen. Scully Effect není jenom teorie 27. září 2023 11:00

40 minut dlouhý snímek Wese Andersona vypráví o zvláštním osudu Henryho Sugara (Benedict Cumberbatch), který si osvojí dovednost „vidět i bez očí“, aby mohl podvádět v kasinech a vyhrávat tam extrémně vysoké částky na black jacku. 

Jeho podivuhodný příběh je skvělým filmem na podzimní večer o samotě nebo s tvými blízkými. Film je absolutní feel good záležitostí s nepřirozeně velkou dávkou symetrie, cingrlátek a stylizovaných kulis, tak jak jsme od Andersona zvyklí. Kromě Cumerbatche se v něm můžeš těšit i na Ralpha Fiennese nebo Bena Kingsleyho. 

 

Pokud by ti 40 minut Wese Andersona nestačilo, můžeš se podívat i na některé z jeho starších filmů. Na HBO Max najdeš jeho úspěšný animák Fantastický pan Lišák, který vznikl rovněž podle knihy Roalda Dahla, a na Disney+ se můžeš podívat na Grandhotel Budapešť.

Domů
Sdílet
Diskuse