Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Vyzkoušej REFRESHER+ jen za 25 Kč
Tento článek je PR zpráva společnosti Česká spořitelna.
25. října 2023 16:00
Čas čtení 3:17
Sponzorovaný obsah

Ajťákem hned po škole: Pracuj pro největší bankovní společnost v Česku na aplikacích, které používají miliony lidí

Ajťákem hned po škole: Pracuj pro největší bankovní společnost v Česku na aplikacích, které používají miliony lidí
Zdroj: Česká spořitelna
ZAJÍMAVOSTI NABÍDKY PRÁCE PRÁCE
Uložit Uložené

Ve světě digitálních technologií jsou ajťáci stále žádanější.

Málokdo si dnes umí představit žít bez mobilů a dalších moderních technologií, které nám usnadňují život. Jsme zvyklí si spoustu věcí vyřizovat online, třeba při čekání na metro nebo v čekárně u doktora. Tomuto trendu se musí přizpůsobit i bankovní sektor. Vezmi si už jen bankovnictví v mobilu, které si můžeš kdykoliv otevřít. Dokážeš si představit, že by ses podílel*a na vývoji těchto vychytávek? Protože teď máš díky České spořitelně možnost.

Digitalizace otevírá nové příležitosti

Bankovní sektor prochází revolucí a doby, kdy byly banky pouze finančními institucemi, jsou už minulostí. I tradiční banky totiž musí reflektovat rozvoj technologií a požadavky ze strany klientů. Průkopníkem v téhle revoluci je Česká spořitelna. Ta do digitalizace skočila rovnýma nohama už před několika lety a postupně se proměnila v progresivní IT firmu, která je s téměř 1 500 lidmi v IT týmech současně i jedním z nejvýznamnějších technologických hráčů v České republice. Svoje IT týmy navíc banka stále rozšiřuje, a to nejen o zkušené odborníky, ale i o mladé nadšené lidi, kteří se chtějí v oblasti IT realizovat. Jak taková digitalizace banky vypadá, jaké to je pracovat na projektech, které každý den používají miliony lidí, a jaké jsou kariérní příležitosti?

Všichni chceme být online

Stále více lidí chce využívat rychlá, efektivní a také personalizovaná online řešení. Tento trend je spojován především s mladší generací, ale stranou nezůstávají ani generace starší, které do online světa postupně více a více pronikají. Česká spořitelna totiž například hlásí, že jí násobně vzrůstá i počet aktivních uživatelů online bankovnictví George ve věku 65+. Oblíbenost online řešení dokládá i to, že George v České republice využívají už více než 2 miliony uživatelů a celkem je to pak více než 10 milionů uživatelů v šesti zemích střední Evropy. Mobilní George již dávno převálcoval desktopovou variantu, což ukazuje na fakt, že banku chceme mít a využívat kdykoliv a kdekoliv – nikoliv z počítače, který máme doma.

Miliardy do technologického rozvoje

Česká spořitelna si plně uvědomuje, že digitální svět je budoucností, a proto do technologií a technologického rozvoje investuje miliardy korun ročně. „To nás do značné míry odlišuje od start-upů a vznikajících technologických společností, které jsou teprve na startu. Máme totiž zázemí velké stabilní firmy a spolu s tím i prostředky, které nám umožňují pracovat s nejnovějšími technologiemi a zkoušet i takové, které své uplatnění najdou nejspíše až v budoucnu,“ uvádí Pavel Běťák, IT Area Lead z České spořitelny. Pokrok kupředu by ale nebyl možný bez dobrého týmu a banka své týmy stále rozšiřuje a dává příležitost všem technologickým nadšencům.

Česká spořitelna
Zdroj: Česká spořitelna

Nebývá přitom zvykem, že by se lidé začínající v IT ihned podíleli na projektech, které reálně využívají miliony lidí každý den a mají obrovský dopad na ekonomiku v ČR. V některých případech se to nepodaří ani seniorním IT specialistům a stane se, že mnohé jejich projekty nakonec „skončí v šuplíku“. A právě tohle je jeden z benefitů, které Česká spořitelna jako banka pro firemní zákazníky nabízí. „Všimli jsme si, že mezi ajťáky narůstá potřeba toho, aby jejich práce byla aktivně využívána a aby skutečně viděli dopady toho, co tvoří. To je jedna z věcí, které můžeme v České spořitelně zaručit. Naše týmy pracují na projektech, které jsou reálně a aktivně využívány a ovlivňují životy velkého množství lidí každý den,“ vysvětluje dále Pavel Běťák.

Nastartuj kariéru v IT

To ale není jediná výhoda, kterou kariéra v České spořitelně má. Pokud se staneš součástí IT České spořitelny, ke všemu, co budeš dělat, budeš mít moderní HW a SW technologický stack. Díky využití technologií můžeš rutinní práci automatizovat a zbavit se jí. Mimochodem Česká spořitelna byla vůbec první velkou firmou u nás, která umožnila práci s aplikací ChatGPT v chráněném prostředí všem svým zaměstnancům, a to nejen těm v IT.

zkus práci v české spořitelně

Na svěřené úkoly navíc nebudeš sám*sama. Přátelský kolektiv je klíčový a v České spořitelně funguje i tzv. chapter – parta lidí, která bude dělat to samé, co ty. Je to skupina, v rámci které se lze učit, sdílet know-how, nápady a vize a společně se posouvat. „Seberozvoj je v IT zásadní. Technologie jdou dnes velmi rychle kupředu a je potřeba s tímhle vývojem držet krok. I proto na něj klademe velký důraz a podporujeme naše kolegy ve vzdělávání. Díky propojování týmů a synergii mezi jednotlivými odděleními se navíc můžeme hodně učit i od sebe navzájem,“ doplňuje Pavel Běťák. Pro ty, kteří mají zájem, nabízí Česká spořitelna i možnost kariérních uplatnění v zahraničí. Banka je navíc otevřená nejen „ajťákům“ se zkušenostmi, ale i začínajícím mladým lidem, které obor baví a kteří mají chuť se učit a posouvat dál.

Příležitost pro studenty – IT resource pool

Blíže k IT světu se můžeš posunout, i když ještě studuješ. Česká spořitelna má oddělení IT resource pool, které je zaměřené přímo na studenty a nabízí brigády v IT. Své dovednosti tak můžeš postupně rozšiřovat už během studia, můžeš se učit od seniorních kolegů, nahlédnout pod pokličku moderní banky a naučit se spolupracovat s lidmi napříč různými odděleními. Stačí jen poslat CV.

Domů
Sdílet
Diskuse