Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
20. března 2024 9:00
Čas čtení 3:44
Ondřej Mrázek

Viděli jsme nový sci-fi seriál od tvůrců Hry o trůny. Z Problému tří těles ti exploduje hlava

Viděli jsme nový sci-fi seriál od tvůrců Hry o trůny. Z Problému tří těles ti exploduje hlava
Zdroj: Netflix
FILMY A SERIÁLY NETFLIX NETFLIX SERIÁLY
Uložit Uložené

Světoznámá knižní sci-fi série se na Netflixu dočkala velkolepé adaptace od scenáristů Hry o trůny Davida Benioffa a D. B. Weisse. Jaký z ní máme dojem po prvních čtyřech dílech?

Příznivci fyziky, seriálu Dark a všeobecně náročných diváckých mindfucků by teď měli zbystřit, na Netflix totiž už za pár dní přistane nový seriál Problém tří těles vycházející ze stejnojmenné slavné knižní série od spisovatele Liou Cch’-sina, jenž bude u diváků nejspíš aspirovat na titul nejsložitějšího televizního díla letošního roku. Tedy alespoň v případě, že se jej budeš pokoušet zcela pochopit, což se minimálně autorovi tohoto článku nepovedlo.

Doporučeno
Největší přehled chystaných filmů, které zboří internet. Kdy dorazí nový Pán prstenů? Největší přehled chystaných filmů, které zboří internet. Kdy dorazí nový Pán prstenů? 12. března 2024 8:00

Naštěstí ale existuje i jiná možnost. Stačí seriál s nadšením sledovat, zatímco ti svými převratnými myšlenkami, dechberoucími scénami a pokročilými dialogy bude neustále zkoušet uvařit mozek. Místo snahy o jeho pochopení se prostě a jednoduše necháš unášet jeho audiovizuální stránkou a pohlcující atmosférou blížící se mimozemské návštěvy, přičemž to do sebe nakonec stejně nějak celé zaklapne.

Zkrátka a dobře, dlouho očekávaný Problém tří těles je konečně tady a my ti na následujících řádcích prozradíme, co tě v prvních čtyřech epizodách této novinky zhruba čeká.

Začalo to kdysi dávno

Samotný úvod seriálu, mimochodem evokující jednu proslulou šokující scénu ze Hry o trůny, se odehrává v Číně v 60. letech během krvavé kulturní revoluce. Hned prvních pět minut ti pak napoví, že si tvůrčí dvojice Benioff a Weiss opět nehodlá brát žádné servítky a level brutality, kterou jsme naposledy viděli v jejich předchozím seriálu, si bez obav přenesla i sem.

Problém tří těles.
Problém tří těles. Zdroj: Netflix

Každopádně po tragických událostech z úvodu (které jsou důležité pro jednu z hlavních postav) se přesouváme do současnosti, do Anglie, kde jistý vyšetřovatel (Benedict Wong) nachází tělo mrtvého vědce. Ten spáchal dost bizarní sebevraždu, hned se však dozvídáme, že nebyl zdaleka první. Okolnosti jeho smrti se přitom dost podobají spoustě dalším. „V těchto dnech nechceš být vědcem,“ pronáší o pár minut později jedna z postav a my pomalu začínáme chápat proč.

Vyzkoušej předplatné
za 129
a čti vše bez omezení
Přidej se k předplatitelům
nebo Odemkni článek přes SMS
Pošli SMS na 90211 s textem CLANEK 155970 a dočti tento článek.
Cena SMS za otevření článků je 89 Kč s DPH. Jak to funguje?
Dočti článek do konce za SMS v hodnotě 89 Kč. Jak to funguje?
POSLAT SMS
Čti články bez omezení celý měsíc – předplatné jen za 36 Kč navíc v porovnaní s jedním článkem. Jak to funguje?
POSLAT SMS
Čti bez omezení celý měsíc. Stačí poslat SMS (za 125 Kč). Jak to funguje?
POSLAT SMS

Co se dozvíš po odemknutí?

  • Jaký odkaz na Hru o trůny tvůrci do seriálu přidali.
  • Proč je seriál tak návykový.
  • V čem Problém tří těles připomíná legendární Lost.
  • Proč by ses na něj měl*a těšit.
  • Jestli budou fanoušci knihy spokojeni.
Domů
Sdílet
Diskuse