Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Refresher Česko
Otevřít v aplikaci Refresher
Stáhnout
X
1. března 2024 8:00
Čas čtení 6:20
Ondřej Mrázek

PŘEHLED: Nejlepší seriály na streamu v březnu. Čeká tě sci-fi od tvůrců Hry o trůny a politická satira s Kate Winslet

PŘEHLED: Nejlepší seriály na streamu v březnu. Čeká tě sci-fi od tvůrců Hry o trůny a politická satira s Kate Winslet
Zdroj: HBO
FILMY A SERIÁLY HBO MAX NETFLIX NOVÉ SERIÁLY PROGRAM DISNEY+ STREAMOVACÍ SLUŽBY
Uložit Uložené

Předplať si streamovací služby, až když se nejvíc vyplatí. Na jaké seriálové bangery se můžeš těšit v březnu?

Jaro už nám pomalu, ale jistě klepe na dveře a na poli seriálů to začíná být dost intenzivní. Po kritiky chválené, diváky však poměrně kontroverzně přijaté čtvrté řadě Temného případu přistál na streamovacích službách už taky očekávaný Šógun, jenž se zatím (právem) těší univerzální chvále. Naši recenzi najdeš pod tímto odkazem.

Ani březen každopádně nebude na novinky chudý. Jen v rychlosti zmíníme, že před pár dny odstartoval nový spin-off Živých mrtvých s názvem The Ones Who Live s Rickem a Michonne, jenž jistě bude napříč březnem kralovat sledovanosti i fanouškovským diskuzím. Nebo se o to alespoň pokusí, konkurence v podání Netflixu a HBO mu to totiž, jak už to tak chodí, rozhodně nedá zadarmo.

Je toho jako obvykle dost, navíc jsme do nabídky čerstvě zařadili také novou službu CANAL+, takže pojďme na to:

Doporučeno
PŘEHLED: Nejlepší seriály na streamech v únoru. Těšit se můžeš na epickou řežbu i temný horor s hvězdou Vetřelce PŘEHLED: Nejlepší seriály na streamech v únoru. Těšit se můžeš na epickou řežbu i temný horor s hvězdou Vetřelce 1. února 2024 17:00

CANAL+

Noci v ráji (19. března)

Nový seriál z vlastní produkce CANAL+ vznikl na motivy grafického románu Franka Schmolkeho a vypráví příběh taxikáře Vincenta a jeho dcery Joni. Ti se sice dlouhé roky neviděli, jejich cesty se však znovu zkříží během osudové noci, kdy se skupina mužů pokusí Joni znásilnit.

Tato událost zanechá v obou hlavních postavách trauma, se kterým se následně budou muset nějak vypořádat. Trailer slibuje temný, možná lehce noirový thriller plný neonových světel a výrazných postav. Seriálů zaměřujících se na témata sexuálního zneužívání a sociální nespravedlnosti navíc není nikdy dost, takže tenhle projekt rozhodně má na co lákat.

Podobné seriály:

  • Jessica Jones – 1.–3. řada (Disney+)
  • Marcella – 1.–3. řada (Netflix)
Vyplatí se ti CANAL+?
Základní pořizovací předplatné nyní stojí 179 korun na tři měsíce (poté 239), přičemž za verzi s videotékou Apple TV+ si ještě mírně připlatíš, vyjde na 216 korun na tři měsíce (poté 289). Obojí si můžeš pořídit také jako roční předplatné za ještě výhodnější cenu. Výměnou za to pak dostaneš především přístup k celé fotbalové Premiere League, přímým přenosům tenisových turnajů WTA, osmi filmovým a seriálovým TV programům a v dražší verzi ještě vlastní videotéku plnou známých a ověřených titulů. Pokud chceš všestrannou službu a baví tě sport, je CANAL+ rozhodně svěží volbou.

Disney+

X-Men '97 (20. března)

Návrat kultovního animovaného seriálu o mutantech přesně tak, jak si ho fanoušci pamatují z dětství v televizi. Marvel, potažmo Disney, sice zpomaluje svoji komiksovou produkci – počínaje letošním rokem tak na Disney+ uvidíš o něco méně seriálů –, ale tenhle animák už byl na cestě delší dobu a podle první ukázky soudíme, že přesně tahle dávka nostalgie udělá fandům mutantů kolem Profesora X radost.

Těšit se můžeš na deset půlhodinových epizod, vynikající hlasové obsazení, staromilskou animaci i nový příběh, jenž bude opět tepat do nepříjemných a zároveň nadčasových témat, jimiž jsou X-Meni odjakživa známí. 

Podobné seriály:

  • Invincible – 1.–2. řada (Amazon Prime Video)
  • Batman – 1.–4. řada (HBO Max)
Vyplatí se ti Disney+?
Disney+ stojí 239 korun měsíčně nebo 2 390 korun ročně, kdy tě měsíc vyjde na 199 Kč. Díky jeho bohaté videotéce čítající všechny marvelovky, Star Wars, pohádky, ale i knihovnu starších filmů studia 20th Century se vyplatí mít k němu přístup celoročně. Výhodnější předplatné na 12 měsíců rozhodně využiješ.


Netflix

Gentlemani (7. března)

Seriál vycházející z populárního gangsterského snímku legendárního britského režiséra Guye Ritchieho? S Ritchiem jako producentem? A Kayou Scodelario plus Theem Jamesem v hlavních rolích? Sem s tím!

Novinka Netflixu si zjevně od svého filmového bratříčka půjčila ten stejný rukopis, těšit se tak můžeš na rychlopalné dialogy, svižný střih, drsné prostředí londýnského podsvětí v kombinaci s britskou šlechtou a samozřejmě spoustu humoru a násilí. Tedy přesně ten mix, který milujeme na filmech Guye Ritchieho. Trailer je vynikající, takže tady si zklamání absolutně nepřipouštíme.

Podobné seriály:

  • Gangs of London – 1.–2. řada (AMC+)
  • SAS: Rogue Heroes – 1. řada (HBO Max)

Problém tří těles (21. března)

Tvůrci Hry o trůny D. B. Weiss a David Benioff přichází po letech s novým seriálem, pro změnu s adaptací jiné kultovní knižní série Problém tří těles. Námět nového seriálu je ale možná ještě o něco divočejší než fantasy z pera G. R. R. Martina.

„Osudové rozhodnutí mladé ženy v Číně 60. let minulého století se odráží v prostoru a čase až do současnosti. Když se před jejich očima nevysvětlitelně rozplynou přírodní zákony, spojí své síly úzká skupina geniálních vědců s neortodoxním detektivem, aby čelili největší hrozbě v dějinách lidstva.“

Doporučeno
Převýchovné zařízení? Na Ivy Ridge byly děti týrány a sexuálně zneužívány. Pobočka (ne)polepšovny existovala i v Česku Převýchovné zařízení? Na Ivy Ridge byly děti týrány a sexuálně zneužívány. Pobočka (ne)polepšovny existovala i v Česku 11. dubna 2024 12:00

Jinými slovy nás čeká několikavrstevnatá sci-fi, jež by v sobě měla mísit jak akci, tak hluboké filozofické otázky. V seriálu si zahráli například John Bradley, Liam Cunningham, Eiza González, Alex Sharp, Sea Shimooka, Zine Tseng, Benedict Wong nebo Jonathan Pryce.

Podobné seriály:

  • Nadace – 1.–2. řada (Apple TV+)
  • Silo – 1. řada (Apple TV+)
  • Sense8 – 1.–2. řada (Netflix)
Vyplatí se předplatit si Netflix?
Předplatné Netflixu stojí 199 až 319 korun měsíčně podle typu (s reklamou, bez, více zařízení atd.) a společnost brzy opět hodlá zdražit. Jak navíc můžeš vidět, vedle nového hraného Avatara, nové řady Drive To Survive a výše zmíněných březnových novinek (byť jsou lákavé) to není v současnosti úplný must have. Na druhou stranu služba disponuje poměrně bohatou knihovnou starších seriálů a filmů, kvůli kterým je možné ji konstantně kombinovat s jinými a být spokojený*spokojená.

Apple TV+

Po atentátu (15. března)

Minisérie na motivy skutečného kriminálního příběhu o pátrání po Johnu Wilkesi Boothovi, jenž 14. dubna 1865 spáchal atentát na tehdejšího amerického prezidenta Abrahama Lincolna. Seriál se bude soustředit zejména na následky tohoto činu a jakým způsobem proměnily Spojené státy americké v už tak dost bouřlivé době.

Na minisérii dohlížela producentka třetí řady Farga Monica Beletsky, před kamerou pak uvidíme mix známých a méně známých tváří, jako jsou Tobias Menzies, Patton Oswalt, Hamish Linklater, Matt Walsh nebo Betty Gabriel. Trailer každopádně vypadá náramně dobře, pokud tě tedy zajímá americká historie nebo se bavíš dobovými detektivkami, tohle bude přesně tvůj šálek kávy.

Podobné seriály:

  • Perry Mason – 1.– 2. řada (HBO Max)
  • The Alienist – 1.– 2. řada (Netflix)
Stojí v březnu Apple TV+ za předplatné?
Za tohle předplatné dáš 199 korun (případně jej dostaneš na tři měsíce zdarma k novému telefonu nebo třeba iPadu). Stejně jako v předchozích měsících i tentokrát bychom Apple označili za jednu z nejlepších streamovacích služeb v současnosti. Neustálý přísun atraktivních novinek, rostoucí nabídka filmů a především výhled do budoucna napovídají, že tady měsíčního poplatku nebudeš litovat.

Amazon

Invincible – 2. řada, 2. část (14. března)

Podivné rozhodnutí rozdělit druhou řadu chváleného Invincible raději komentovat nebudeme, každopádně pokud ses na zbytek epizod těšil*a, čekání je takřka u konce. Osmnáctiletý Mark Grayson (Steven Yeun) se v druhé řadě potýká s následky otcovy šokující zrady a stále jej pronásleduje strach, že by se mohl nevědomky vydat v otcových stopách.

Stane se tak? Kdo ví. Každopádně i v druhé řadě je Invincible neuvěřitelně brutální, dospělou a temnou podívanou, která potvrzuje, že animovaný formát už dávno není jen pro děti. Pokud máš tedy něco takového rád*a a ještě jsi o seriálu neslyšel*a, nyní je ten nejlepší čas se do něj pustit.

Podobné seriály:

  • Gen V – 1. řada (Amazon Prime Video)
  • Umbrella Academy – 1.– 4. řada (Netflix)
  • Harley Quinn – 1.– 4. řada (HBO Max)

American Rust (28. března)

Temných kriminálek není nikdy dost, obzvlášť těch, které se ještě navíc opírají o nefunkční sociální struktury a rozbitý systém justice. American Rust je přesně tímhle, navíc v něm hlavní role ztvárňují senzační Jeff Daniels a Maura Tierney. Charismatičtější dvojici detektivů, aby člověk pohledal.

American Rust.
American Rust. Zdroj: Amazon Prime Video

První řada bohužel v České republice není jen tak k mání. Vzhledem k tomu, že by však druhá měla dorazit na Prime Video koncem března, existuje docela vysoká pravděpodobnost, že se tam objeví i spolu s jedničkou. To už by skoro volalo po nějakém binge víkendu. Seriál by pak měli vyhlížet zejména ti, kteří cítili ze čtvrté řady Temného případu lehké zklamání. Tady tentokrát žádné nadpřirozeno nehrozí.

Podobné seriály:

  • Temný případ – 1.–4. řada (HBO Max)
  • Happy Valley – 1.–3. řada (AMC+)
  • The Killing – 1.–4. řada (Disney+)
Jak si stojí Amazon Prime Video?
Tady není o čem, vyjde tě jenom na 79 korun měsíčně (za verzi bez reklam už si však brzy mírně připlatíš) a najdeš tady například všechny epizody The Grand Tour nebo Reachera. Obecně je to taková taťkovská služba se spoustou akčňáků, i díky únorovým novinkám se ale stále vyplatí ji mít. Už jen proto, že ji můžeš sharovat s celou rodinou, aniž by ti někdo vyhrožoval dalšími poplatky či zrušením.

HBO Max

Režim (3. března)

Kate Winslet a HBO milují minisérie. Po Mildred Pierceové z roku 2011 a Mare z Easttownu z roku 2021, za které získala Emmy, je Režim už třetí minisérií, na které se pro tuto kabelovku podílela. No a opět by z toho měl být velký hit.

Novinka je tentokrát politickou satirou o kancléřce jedné fiktivní evropské země, která se snaží udržet u moci, zatímco všechno kolem ní se hroutí. Seriál má na svědomí Will Tracy, jeden ze scenáristů božího Boje o moc, takže čekejme spoustu nadávek a jízlivých hlášek.

Doporučeno
PŘEHLED: Nejlepší nové seriály v dubnu. Dorazí postapokalyptický Fallout i novinka s Iron Manem PŘEHLED: Nejlepší nové seriály v dubnu. Dorazí postapokalyptický Fallout i novinka s Iron Manem 1. dubna 2024 14:00

Kromě Winslet si pak v novince zahráli taky Matthias Schoenaerts, Hugh Grant, Martha Plimpton, Guillaume Gallienne nebo Andrea Riseborough. První reakce jsou nadšené, což už by ale u HBO nikoho nemělo překvapovat. Bude se jednat o černého koně letošního roku?

Podobné seriály:

  • Západní křídlo – 1.–7. řada (HBO Max)
  • House of Cards – 1.–6. řada (Netflix)
  • Veep – 1.–7. řada (HBO Max)
Stojí za to upsat se HBO Max?
Zaplatíš 199 korun měsíčně nebo 1 590 korun ročně, což je vzhledem k nabídce celkem fér investice. Posuď sám*sama, k dispozici budeš mít seriálové hity, jako jsou Euforie, Rod draka, Hra o trůny či Bílý lotos, a filmy DunaTo nic, drahá nebo kompletní sérii Harryho Pottera. Březnová nabídka je sice slabší, pokud ale hodláš dohánět starší pecky, je Max solidní volbou.

Dej nám v komentářích vědět, na co se ze zmíněných kousků těšíš nejvíc.

Domů
Sdílet
Diskuse