Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
12. března 2024 8:00
Čas čtení 9:32
Ondřej Mrázek

Největší přehled chystaných filmů, které zboří internet. Kdy dorazí nový Pán prstenů?

Největší přehled chystaných filmů, které zboří internet. Kdy dorazí nový Pán prstenů?
Zdroj: The Walt Disney Studios/Warner Bros.
FILMY A SERIÁLY NOVÉ FILMY
Uložit Uložené

Přinášíme seznam nejočekávanějších filmových novinek v horizontu příštích několika let. Které snímky budou vládnout kinům?

Pokud patříš mezi ty, kteří se rádi nechávají překvapit novinkami v kinech a tím pádem se i vyhýbáš případným zklamáním, když hollywoodská studia něco odloží, následující seznam nejspíš nebude úplně pro tebe.

Na druhou stranu pokud to máš přesně naopak, těšíš se z každého informačního střípku o svém vyhlíženém projektu a ideálně chceš mít přehled o všem, co se do budoucna chystá, pak jsi tady naprosto správně.

Doporučeno
Tohle jsou nejlépe placení herci a herečky roku 2023. První místo tě překvapí Tohle jsou nejlépe placení herci a herečky roku 2023. První místo tě překvapí 7. března 2024 12:41

Na následujících řádcích jsme totiž dali do kupy ten nejucelenější seznam všech nejočekávanějších filmových projektů nadcházejících let, seřadili ho pěkně abecedně a podle roků vydání, a kde to bylo možné, přidali zároveň i stručné info, abys mohl*a případně v hospodě překvapit kámoše a kámošky svými komplexními filmovými znalostmi. Tak pojďme na to.

2024

Deadpool & Wolverine (25. 7.)

Komiksové filmy nezažívají nejlepší roky, letošní trojka Deadpoola, poprvé oficiálně v produkci studia Marvel, by to však mohla a měla změnit. Objeví se v ní totiž taky oblíbený Wolverine s tváří Hugha Jackmana a příběh bude opět řádně meta, takže nás čeká kromě tradičního boření čtvrté stěny spousta cameo rolí, skoků v čase a dost možná i napříč multiverzem.

Furiosa: Sága Šíleného Maxe (23. 5.)

George Miller se po letech zase vrací k sáze Šíleného Maxe, s níž nás naposledy ohromil v roce 2015 díky snímku Zběsilá cesta. V něm představil postavu charismatické Furiosy s tváří Charlize Theron, nyní se však dozvíme, odkud vlastně přišla, jaký byl její příběh a co z ní udělalo tak silnou a svéráznou hrdinku, jakou byla v předešlém filmu. V hlavní roli se pak objeví zbožňovaná Anya Taylor-Joy, které bude zatápět k nepoznání upravený Chris Hemsworth.

Furiosa: A Mad Max Saga.
Furiosa: A Mad Max Saga. Zdroj: Warner Bros.

Gladiátor 2 (21. 11.)

Ridley Scott nám loni představil epického válečného Napoleona, 86letý režijní veterán ale neztrácí čas a už letos vyrukuje v kinech s pokračováním legendárního Gladiátora. Mnozí sice namítají, že tak dokonalý velkofilm sequel nepotřeboval, a vzpomínají, jak špatně přijaté bylo po letech pokračování k sérii Vetřelec, pan režisér to ovšem vidí jinak a my už na podzim budeme mít možnost zjistit, která strana bude mít nakonec pravdu. Pevně doufáme, že si druhý Gladiátor svůj vznik ospravedlní.

Joker: Folie à Deux (3. 10.)

Todd Phillips a Joaquin Phoenix před pár lety všem vytřeli zrak, když jejich temné psychologické drama o zrodu legendárního komiksového záporáka vydělalo v kinech miliardu a pobralo několik Oscarů. Dlouho pak odolávali tlaku studia, aby přišli s pokračováním, nakonec se ale nechali ukecat a my už za pár měsíců zjistíme, jestli to stálo za to. Nově se k obsazení přidala ještě Lady Gaga coby Harley Quinn. Film má obsahovat velkolepé hudební scény a má několikanásobně větší rozpočet (z čehož šla však podstatná část hercům a režisérovi), tak uvidíme, co tohle ďábelské trio uvařilo.

Království planety opic (9. 5.)

Moderní trilogie Planeta opic patří k těm nejlepším, jakých jsme se v posledních dvou dekádách dočkali. Její tvůrci v čele s Mattem Reevesem a hercem Andym Serkisem ovšem potřebovali změnu scény, a tak na jejich místo nastoupila nová krev. Podaří se režiséru Wesi Ballovi (Labyrint: Útěk) zachovat kvalitativní laťku stejně vysoko, jako tomu bylo u předešlých dílů? První trailery by napovídaly, že ano, finální verdikt ale přijde až v létě a my bychom snad nemohli být zvědavější.

Království planety opic.
Království planety opic. Zdroj: 20th Century Studios

Mufasa: Lví král (19. 12.)

Držitel Oscara za scénář k Moonlightu Barry Jenkins se na první dobrou nejeví jako tvůrce, jehož by studio Disney tradičně angažovalo k natočení prequelu hraného Lvího krále, o to víc tak věříme, že pokračování oblíbené disneyovky bude všechno, jenom ne tradiční. V tomhle snímku se každopádně podíváme do mládí Simbova otce a zjistíme, co vlastně vedlo k tomu, že se právě on stal králem, zatímco jeho mladší nezbedný bráška Scar zůstal stát v jeho stínu. Epický velkofilm dorazí o Vánocích.

Vyzkoušej předplatné
za 129
a čti vše bez omezení
Přidej se k předplatitelům
nebo Odemkni článek přes SMS
Pošli SMS na 90211 s textem CLANEK 155747 a dočti tento článek.
Cena SMS za otevření článků je 89 Kč s DPH. Jak to funguje?
Dočti článek do konce za SMS v hodnotě 89 Kč. Jak to funguje?
POSLAT SMS
Čti články bez omezení celý měsíc – předplatné jen za 36 Kč navíc v porovnaní s jedním článkem. Jak to funguje?
POSLAT SMS
Čti bez omezení celý měsíc. Stačí poslat SMS (za 125 Kč). Jak to funguje?
POSLAT SMS

Co se dozvíš po odemknutí?

  • Proč bude letošní Pán prstenů významným milníkem.
  • Který mrazivý válečný snímek dost možná předpovídá budoucnost.
  • Která populární pixarovka se letos dočká pokračování.
  • Která herní adaptace zbourá v příštích letech kina.
  • Který Disney film vzbudí v roce 2025 obří kontroverzi.
  • Jak to vypadá s dalšími Avatary.
Domů
Sdílet
Diskuse