Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
7. března 2024 12:41
Čas čtení 2:31
Veronika Ábelová

Tohle jsou nejlépe placení herci a herečky roku 2023. První místo tě překvapí

Tohle jsou nejlépe placení herci a herečky roku 2023. První místo tě překvapí
Zdroj: Warner Bros/ volně k užití
FILMY A SERIÁLY ADAM SANDLER
Uložit Uložené

Minulý rok byl ve znamení mnoha skvělých a velkých filmů. Hlavní byly nejočekávanější filmy Barbie a Openheimer, které do kin přilákaly spousty diváků. A jak to bývá, vysoká sledovanost zajistila hercům a herečkám také vysokou výplatu.

Magazín Forbes každoročně vytváří žebříček deseti nejlépe placených hereckých osobností. Ten přitom vzniká na základě odhadu podílu, který za svou práci dostali. A že i letos došlo na pár překvapivých jmen, ti dokážou následující řádky.

Hlavními hvězdami minulého roku byla Margot Robbie nebo Ryan Gosling. Přestože však na filmových plátnech zářili v jednom z největších hitů loňska, první příčku neobsadil ani jeden z nich.

Kdo se tedy stal nejlépe vydělávajícím hercem za rok 2023?

10. Denzel Washington (24 milionů dolarů)

Tento hollywoodský herec je držitelem dvou Oscarů, a to za filmy Sláva a Training Day. Minulý rok přišel do kin Equalizer 3: Poslední kapitola, ve kterém Washington ztvárnil bývalého člena elitní tajné vojenské jednotky McCalla. Film si celkově vydělal 190 milionů dolarů, on sám ale dostal tučný šek především díky své producentské smlouvě.

Denzel Washington.
Denzel Washington. Zdroj: Sony Pictures

9. Ben Affleck (38 milionů dolarů)

Herec a režisér Ben Affleck v roce 2023 režíroval velice úspěšný film Air s Mattem Damonem v hlavní roli, se kterým také společně vede studio Artists Equity. Snímek si ještě před streamováním vynesl v domácích kinech 90 milionů dolarů.

Ben Affleck.
Ben Affleck. Zdroj: Amazon Studios

8. Jason Statham (41 milionů dolarů)

Minulý rok se Jason Statham stal součástí filmů Rychle a zběsile 10 a Expend4bles: Postr4datelní. Tento rok má skvěle našlápnuto díky filmu Včelař, který je prozatím nejvýdělečnějším snímkem roku 2024 (ale již brzy jej předběhne druhá Duna).

Jason Statham.
Jason Statham. Zdroj: MGM

7. Leonardo DiCaprio (41 milionů dolarů)

Držitel Oscara a hvězda Titanicu Leonardo DiCaprio v roce 2023 ohromil diváky svým výkonem v hlavní roli filmu Zabijáci rozkvetlého měsíce. Výplata za jeho účast ve filmu činila 40 milionů dolarů, a to i proto, že obdržel část zisků z kin, a hlavně producentský kredit díky lukrativní smlouvě s Applem.

Lily Gladstone, Leonardo DiCaprio.
Lily Gladstone, Leonardo DiCaprio. Zdroj: Apple TV+
Čti na další straně
Článek pokračuje na další straně
Strana 1 z 3
Domů
Sdílet
Diskuse