Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
19. března 2024 8:30
Čas čtení 7:49
Martin Adam Pavlík

Miroslava pracovala s Tomem Hollandem i Mattem Damonem. Jaké bylo zaskakování za Millie Bobby Brown v novém hitu od Netflixu?

Miroslava pracovala s Tomem Hollandem i Mattem Damonem. Jaké bylo zaskakování za Millie Bobby Brown v novém hitu od Netflixu?
FILMY A SERIÁLY FILM NETFLIX NETFLIX FILMY
Uložit Uložené

Skromná Slovenka se postupně dostala až k úplné elitě.

Pracovala s Joaquinem Phoenixem, Mattem Damonem, Tomem Hollandem, Markem Wahlbergem nebo Noomi Rapace a v připravovaném filmu Red Sonja se porvala se šampionem UFC. V jejím portfoliu na IMDb svítí filmy jako Uncharted, Terminátor: Temný osud, The Sisters Brothers nebo Letopisy Narnie: Princ Kaspian.

Miroslava Kytková Tomšíková (37) pracovala i na filmu Mladá dáma (Damsel), který právě najdeš na Netflixu, a sice jako dublérka stále populárnější herečky Millie Bobby Brown, známé zejména ze seriálu Stanger Things. Pro Refresher prozradila, co všechno zažila na place i jak se chovala mladá hvězda.

Kromě toho přiblížila svoji trnitou cestu až k velkým hollywoodským projektům, přiznala, jakou nejnáročnější scénu zažila, a zároveň naznačila, kolik si kaskadéři dokáží vydělat. Pokud tě zajímají články věnované filmům a seriálům, přidej se do klubu Refresher+ a čti veškerý obsah na našem webu bez omezení.

Miroslava Kytková Tomšíková
Zdroj: Archív Miroslavy Kytkovej Tomšíkovej

Nedávno vyšel na Netflixu nový fantasy film Mladá dáma s herečkou Millie Bobby Brown, na kterém jste pracovala jako kaskadérka. Jak náročný projekt to pro vás byl a co všechno jste musela absolvovat? Došlo i na nebezpečné kaskadérské kousky?

Natáčelo se v Anglii a Portugalsku. Já jsem byla pouze v Portugalsku, kam mě pozval „horse master“ ze Španělska. Točili jsme zhruba měsíc vysoko v horách, kde byl velmi řídký vzduch. Byly tam jen čtyři stupně Celsia, tedy fakt kosa. Všichni měli zimní bundy, ale já jsem měla tenké šaty, vhodné spíše na léto.

Doporučeno
Režisér chválené romantiky Dej mi své jméno je tu s nejnadrženějším filmem roku. Dva tenisté v něm bojují o Zendayu Režisér chválené romantiky Dej mi své jméno je tu s nejnadrženějším filmem roku. Dva tenisté v něm bojují o Zendayu 24. dubna 2024 13:30

Vždy deset minut předtím, než režisér zakřičel akce, jsem mrzla a klepaly se mi zuby. Potom jsem se musela rychle vzpamatovat a po odečtení tří vteřin jet naplno. Musíte to udělat co nejlépe a nejdynamičtěji, ale přitom jste naprosto ztuhlí. Byl tam navíc docela těžký terén, samé kameny.

Točila jsem například scénu, ve které hlavní postava vyskočí z jeskyně, vyhne se plamenům draka, následně naskočí na koně a ujede. Točili jsme to zhruba na osmkrát a bylo náročné sledovat terén během jízdy, aby se kůň náhodou nezranil. Zároveň jsem si zakrývala tvář před kamerou, aby nebylo vidět, že jsem to já, a ne Millie Bobby Brown.

Otužujete se v běžném životě, abyste podobné scény zvládala lépe? Stalo se vám, že jste po takových natáčeních v nepříznivém počasí onemocněla?

Právě po natáčení Mladé dámy jsem nachladla a byla jsem dva týdny na antibiotikách (smích). A neotužuji se. Nejsem vůbec kamarádka se zimou (smích). Když je ale venku chladněji, nenosím příliš mnoho vrstev, aby si tělo trochu zvyklo.

Vyzkoušej předplatné
a čti vše bez omezení
Přidej se k předplatitelům
nebo Odemkni článek přes SMS
Pošli SMS na 90211 s textem CLANEK 156202 a dočti tento článek.
Cena SMS za otevření článků je 89 Kč s DPH. Jak to funguje?
Dočti článek do konce za SMS v hodnotě 89 Kč. Jak to funguje?
POSLAT SMS
Čti články bez omezení celý měsíc – předplatné jen za 36 Kč navíc v porovnaní s jedním článkem. Jak to funguje?
POSLAT SMS
Čti bez omezení celý měsíc. Stačí poslat SMS (za 125 Kč). Jak to funguje?
POSLAT SMS

Co se dozvíš po odemčení?

  • O hvězdných manýrech Millie Bobby Brown a zkušenostech s ní.
  • Proč byla psychicky nejnáročnější práce na scéně ve westernové minisérii Django s Noomi Rapace v hlavní roli. 
  • Se kterým slavným hercem byla na večeři spolu s manželem.
  • Jak některé produkce vyjednávají s kaskadéry z východní Evropy.
  • Kdy odstupuje z projektů.
  • Jak hodnotí česko-slovenský film Válka policajtů, na kterém také pracovala.
Domů
Sdílet
Diskuse