Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Refresher Česko
Otevřít v aplikaci Refresher
Stáhnout
X
Tento článek je sponzorovaný obsah společnosti VŠEM.
včera 18. září 2024 v 10:00
Čas čtení 1:54
Sponzorovaný obsah

Pražská škola ruší bakalářky i ústní zkoušení u státnic. Titul dostaneš za projekt, který využiješ v praxi

Pražská škola ruší bakalářky i ústní zkoušení u státnic. Titul dostaneš za projekt, který využiješ v praxi
Zdroj: VŠEM
ZAJÍMAVOSTI ŠKOLA A STUDIUM TIPY PRO STUDENTY
Uložit Uložené

Na Vysoké škole ekonomie a managementu (VŠEM) tě ušetří nudného citování a přepisování teorie.

Chystáš se na vysokou, ale trochu tě děsí množství hodin, které studenti tráví u psaní seminárek a závěrečných prací? Tak to pro tebe máme dobrou zprávu – bakalářce se můžeš vyhnout. Vysoká škola ekonomie a managementu bakalářské práce úplně ruší a nahradí je praktickými projekty, které studentům mohou posloužit při žádosti o práci. 

Může za to AI

V poslední době si studenti začali při tvorbě bakalářek a dalších psaných prací pomáhat umělou inteligencí. V mnoha případech to znamená, že si student pouze nastaví parametry a AI pak v podstatě celou práci napíše za něj. Tím ale vypracování bakalářky studentovi nic nepřinese a úplně ztrácí smysl. VŠEM na to jako jedna z prvních škol v Česku zareagovala. Studentky a studenti budou místo nudného přepisování odborné literatury pracovat na ryze prakticky orientovaném bakalářském projektu, jehož téma a zaměření si mohou sami zvolit. 

škola, studium
Zdroj: VŠEM

Jak to bude vypadat v praxi?

Bakalářský projekt je čistě praktický a vychází z toho, co se reálně děje v profesním životě. Využijete v něm znalosti a dovednosti, které skutečně uplatníte ve vlastní profesi nebo podnikání, a to třeba už během samotného studia,” popisuje rektor VŠEM Daniel Šťastný. Zároveň říká, že bakalářky nutí studenty věnovat většinu práce opakování teorie, ze které už byli zkoušeni během studia. Oproti tomu v projektu se mohou zaměřit přímo na to, co chtějí dělat.

Pokud si student sám nevybere téma bakalářského projektu, může zpracovávat klauzurní práci. Ta je také praktického rázu, ale zadání student dostane od VŠEM na základě toho, co se během studia naučil.

Kromě bakalářek VŠEM dokonce ruší i potítka a ústní zkoušení u státnic. „U státní závěrečné zkoušky budou studentky a studenti vést odbornou diskuzi odvíjející se od tématu bakalářského projektu (praktická práce, nebo klauzurní práce). Ta bude přirozeným způsobem ověření toho, co se na VŠEM naučili a v praxi vyzkoušeli,” vysvětluje prorektor a odborník v oblasti médií a komunikace Bohumil Kartous, Ph.D.

studium, škola
Zdroj: VŠEM

Bakalářský projekt využiješ při hledání práce

Bakalářské práce budoucí ani stávající zaměstnavatelé zpravidla nečtou. Jednou z velkých výhod bakalářského projektu tak je, že ho díky praktickému zaměření studenti budou moci využít na trhu práce. „Výstupy bakalářských projektů – zejména praktické práce – mají svojí orientací na praxi ambice být pro absolventy využitelné při získávání zaměstnání. Bude se jednat o užitečné a ojedinělé doplnění profesního portfolia vedle mikrodiplomů nebo standardního diplomu,” říká rektor VŠEM Daniel Šťastný.

Proto jestli hledáš školu, která tě připraví na praxi, koukni blíže na nabídku programů VŠEM. Najdeš tam zajímavá profesní zaměření jako jsou sociální média, profesní a osobnostní rozvoj, manažerská psychologie nebo sportovní marketing a management. Vyučující uplatňují nejmodernější metody vzdělávání a dbají na to, abys znalosti později opravdu využil*a v práci. Programy jsou zakončené českými i mezinárodní tituly a pokud by se ti nechtělo čekat až do státnic, můžeš prokázat své znalosti už během studia a získat mikrodiplom.

 Ještě do 1. října můžeš podat přihlášku, tak na nic nečekej. 👩‍🎓

podej přihlášku a studuj všem
Domů
Sdílet
Diskuse