Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Vyzkoušej klub Refresher+ už od 0 Kč 😱
dnes 2. října 2024 v 16:31
Čas čtení 2:01
Anna-Marie Hanzlíková

Tohle jsou nejbohatší Češi. V TOP 10 jsou Babiš i Kellnerová

Tohle jsou nejbohatší Češi. V TOP 10 jsou Babiš i Kellnerová
Zdroj: Gabriel Kuchta/Getty Images
OSOBNOSTI ANDREJ BABIŠ ČESKO DANIEL KŘETÍNSKÝ FINANCE PETR KELLNER ZPRÁVY Z DOMOVA
Uložit Uložené

Magazín Forbes přišel s letošním žebříčkem nejbohatších lidí v zemi. Kteří to jsou?

Kompletní žebříček celé stovky osobností je dostupný na webu Forbesu. V Refresheru ti přiblížíme deset z nich. Forbes připomíná, že miliardářů přibývá a majetek těch stávajících neustále roste. Co by loni do žebříčku stačilo, je letos málo, píše.

Doporučeno
ŽEBŘÍČEK: Tohle jsou nejbohatší čeští youtubeři. Kdo bere desítky milionů ročně? ŽEBŘÍČEK: Tohle jsou nejbohatší čeští youtubeři. Kdo bere desítky milionů ročně? 3. července 2024 v 13:39
Doporučeno
Tohle je 100 nejbohatších lidí světa. Na jakém místě jsou Češi? Tohle je 100 nejbohatších lidí světa. Na jakém místě jsou Češi? 2. dubna 2024 v 17:24
Doporučeno
Tohle jsou nejlépe placení sportovci roku 2023. Druhé místo tě nejspíš zaskočí Tohle jsou nejlépe placení sportovci roku 2023. Druhé místo tě nejspíš zaskočí 13. března 2024 v 16:01

10. Aleš Zavoral, 47,3 miliardy korun

Desáté místo patří majiteli Alzy, kterého i Forbes označuje za neviditelného, dostupná není ani jeho fotografie. Jeden z nejznámějších tuzemských e-shopů má kromě Česka své pobočky i na Slovensku, Maďarsku, Rakousku a Německu.

Aleš Zavoral
Aleš Zavoral Zdroj: Wikimedia Commons / volně k užití

9. Jaromír Tesař, 51,3 miliardy korun

Tesař vybudoval impérium ve vodní energetice. V Česku mu patří vodní elektrárny u Brandýsa nad Labem a Litoměřic, aktivní je ale hlavně v zahraničí, třeba v Turecku, Gruzii, Bulharsku nebo Španělsku. Kvůli pečlivému střežení jeho soukromí nejsou k dispozice žádné jeho fotografie.

8. Pavel Baudiš, 56,5 miliardy korun

Baudiš položil základy budoucího Avastu, který je dnes známý jako Gen Digital. Podle Forbesu nedávno investoval do odvykací léčebny ve středočeských Doubravčicích. Baudišovo jmění odpovídá i statusu dolarového miliardáře.

Pavel Baudiš
Pavel Baudiš Zdroj: Wikimedia Commons / volně k užití

7. Andrej Babiš, 79,1 miliardy korun

Bývalý premiér drží hned několik prvenství. Jak píše Forbes, je nejaktivnějším miliardářem na sociálních sítích a zároveň nejstarší Čech, který se jako dolarový miliardář řadí i mezi nejbohatší lidi na světě.

Andrej Babiš.
Andrej Babiš. Zdroj: TASR/Jaroslav Novák
Čti na další straně
Článek pokračuje na další straně
Strana 1 z 3
Domů
Sdílet
Diskuse