Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
26. prosince 2016 12:11
Čas čtení 0:00
johnnybravo

Vydala se na Aljašku za sněhem a ledními medvědy. Medvědy sice našla, ale sníh se vypařil a nahradila ho deprese

ZAJÍMAVOSTI
Uložit Uložené

Klimatické změny trápí i zvířata.

Zahlédnout a pozorovat lední medvědy patří mezi to nejkrásnější, co může člověk v životě zažít a na vlastní kůži si to nedávno chtěla vyzkoušet i fotografka Patty Waymire. Dlouho přemýšlela, kde by se medvědi dali pozorovat nejlépe v jejich přirozeném prostředí a nakonec si vybrala Aljašku, čili místo ne tak velmi vzdálené od jejího domova. Patty se těšila na to, jak bude z dálky zachycovat hravé momenty ledních medvědů obklopených hustou sněhovou přikrývkou a plavících se na ledových krách utvořených na hladině zátoky.

Po příjezdu na aljašský ostrov Barter Island však zažila šok. Už zpočátku se jí zdálo, že sníh v okolí jaksi absentuje a po rozhovorech s místními obyvateli pochopila, že si nevybrala nejlepší čas na návštěvu. Obyvatelé si stihli postěžovat, že v jiných letech již v tomto období odhrnovali desítky centimetrů sněhu, ale letos to vypadá jinak. Předpokládají, že sníh začne padat mnohem později než jindy a sami cítí, že tato zima je mnohem teplejší ve srovnání s těmi minulými. Patty se však nevzdala a i přesto se vybrala hledat lední medvědy, což se jí také podařilo, jenže zamýšlené fotografie se změnily na záběry plné deprese a zoufalství.





Domů
Sdílet
Diskuse