Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
3. ledna 2017 20:55
Čas čtení 0:00
johnnybravo

Čína oficiálně zakazuje obchod se slonovinou. Sloni afričtí díky tomu mohou předejít vyhynutí

ZAJÍMAVOSTI ČÍNA
Uložit Uložené

Země, kam proudí až 70 procent světové slonoviny, tento obchod zakázala.

Populace slonů se v posledních desetiletích snížila o přibližně 100 tisíc zvířat a velkou část z tohoto počtu mají na svědomí pytláci. Slonovina totiž dodnes v některých částech světa slouží jako symbol sociálního postavení a lidé jsou za ni ochotni platit obrovské částky, i když je obchod s ní mezinárodně zakázán již od roku 1989. Na druhé straně, například v Číně a částečně i ve Spojeném království stále existují trhy, kde se se slonovinou dalo obchodovat. Čína se však podle nejnovějších oficiálních zpráv rozhodla do března tohoto roku zcela skoncovat se všemi možnostmi obchodování se slonovinou a podle odborníků z mezinárodních organizací zabývajících se ochranou zvířat tím výrazně přispěje k zachování populace slonů afrických.

Jelikož větsina zemí světa obchodování se slonovinou zakázala, více než polovina z ní proudila přímo do Číny, kde za ni lidé platili téměř 30 000 Kč za jediný kilogram a radovali se z toho, že vše probíhá legálně. Naštěstí, další měsíce přinesou požadovanou změnu a pašeráci to budou mít zase mnohem obtížnější v případě, že se jim slonovinu podaří do země propašovat a kupce budou muset hledat na černém trhu. Co se týče Spojeného království, to stále umožňuje obchod s předměty ze slonoviny vyrobenými před rokem 1947, ale zdá se, že po aktuálním rozhodnutí Číny se ledy pohnou i na ostrovech.

Doporučeno
Seznam se s nejlepšími kolekcemi módních domů, které reagují na příchod čínského nového roku ve znamení Zajíce Seznam se s nejlepšími kolekcemi módních domů, které reagují na příchod čínského nového roku ve znamení Zajíce 23. ledna 2023 8:30


Domů
Sdílet
Diskuse