Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
27. ledna 2017 v 15:16
Čas čtení 0:00
Barbara Leschingerová

Guy Pearce jako ďábelský kazatel v traileru pro westernový thriller pronásleduje mladou ženu, aby ji potrestal za něco, co nespáchala

FILMY A SERIÁLY
Uložit Uložené

Temné drama o náboženské pomstě nemilosrdného kněze a jedné nevinné ženě, která se snaží zachránit svou rodinu, se nám dostává pod kůži.

Liz (Dakota Fanning) je němá mladá žena žijící poklidným životem s manželem a dvěma dětmi. Pracuje jako porodní asistentka a dorozumívá se znakovou řečí. Jednoho dne se v komunitě objeví nový kazatel (Guy Pearce), ze kterého cítí nebezpečí. Tento posel zla pronásleduje Liz, která začíná mít strach o svou rodinu. Kazatel ji chce potrestat za čin, který nespáchala.
 
Děj snímku je zasazen do 19. století na americkém západě. Brimstone můžeme chápat i jako symbol věčného zatracení v pekle, který se odrazí na křesťanském kázání reverenda. Film je rozdělen do čtyř kapitol, ve kterých se nám postupně odkrývá minulost hrdinky. Kromě Dakoty Fanning (American Pastoral, War of the Worlds) a Guye Pearce (Lawless, Memento) ve filmu uvidíme herce Kita Haringtona (Testament of Youth, Pompeje) a herečku Carice van Houten (The Fifth Estate, Valkyrie), kteří spolu hrají v seriály Game of Thrones. O režii a scénář se postaral Holanďan Martin Koolhoven. Mysteriózní thriller Brimstone měl premiéru i na filmovém festivalu v Benátkách a vy si můžete níže podívat trailer.

Domů
Sdílet
Diskuse