Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
30. ledna 2017 18:21
Čas čtení 0:00
Marek R.

10 věcí, které jste (možná) nevěděli o Emily Ratajkowski

REFRESHER
Uložit Uložené

Americká kráska s polskými kořeny si podmanila svět.

Jméno Emily Ratajkowski přináší samo o sobě zájem o každou kampaň, ať je orientována na cokoli. Tuto přírodou obdařenou ženu milují nejen všichni chlapi, za což samozřejmě může zčásti i fakt, že americká modelka se vskutku nestydí odhalit na fotografiích v plné kráse i svojí ideální postavu a bujné poprsí. Je zárukou toho, že mužské publikum bude hltat každou křivku jejího dokonalého těla, svlékat ji pohledem a obdivovat božskou postavu. Poprvé ji mnozí zaregistrovali ve videoklipu Blurred Lines a od té doby se 25letá modelka před objektivem fotoaparátu (a nejen před ním) ocitá nesmírně často, cítí se před ním jako ryba ve vodě a výsledek byl tak vždy naprosto bezchybný. Bylo to také poměrně nedávno, co nám opět převedla svou perfektní postavu. A protože Emily neblázní hlavy jen mužům ve světě, ale i u nás, rozhodli jsme se tak podívat na 10 faktů, o kterých jsi pravděpodobně nevěděl.

 

Rodiče z ní chtěli doktorku

Rodiče Emily nebyli zrovna nadšeni, že se jejich dcera chtěla vydat na dráhu modelky a nechtěli mít doma dětskou hvězdičku. Modelingoví skauti ale stále naléhali a snažili se Emily a její rodiče zlomit. Největší problém s tím měla, nečekaně, její matka, která chtěla ze své dcery udělat doktorku, konkrétně se měla Emily zaměřit na mozkové operace. Přišla však puberta a 14letá Emily podepisuje smlouvu s Ford Models, jednou z nejváženějších modelingových agentur ve světě, která zastupovala například modelky jako Christie Brinkley, Twiggy nebo Elle Macpherson

Objevila se v show pro děti

Většina z nás vyrůstala na Cartoon Network, Fox Kids a později na Jetixu, ale dnešní děcka mají zase jiný druh televizní zábavy, konkrétně Nickelodeon. Tato stanice nabízí jak animované, tak i hrané seriály a vyprodukovala tak mnoho dětských hvězdiček. Emily si zahrála v jedné z těch show, konkrétně iCarly a objevila se ve dvou epizodách jako Tasha, přítelkyně jedné z hlavních postav seriálu. Nejen tedy Selena Gomez ci Miley Cyrus začaly své kariéry v seriálech pro děti, ale i Emily.

Považuje se za supermodelku sociálních sítí

Sociální sítě značně ovlivnily modelingový průmysl a můžeme tak mluvit i o jakési nové vlně modelek ze sociálních sítí, které focením svého těla například na Instagram získávají desetitisíce followerů a tím pádem později přicházejí i nabídky od různých agentur či společností. Přestože Emily by se prosadila i bez toho, její činnost na sociálních sítích jí jen a jen pomáhá, často provokuje vyzývavými fotkami a jen například na Instagramu ji sleduje už téměř 11 milionů lidí.

Studovala umění na University of California

Protože její otec vyučuje umění, lásku k němu zdědila i Emily. Ačkoliv se později na univerzitu vykašlala, protože byla žádaná v Hollywoodu, nějaký ten pátek však studovala umění na UCLA. Tato záliba u ní však zůstala dodnes a ve volném čase se ráda vrací ke kreslení a malování. Na školu se kromě mnoha nabídek z Hollywoodu vykašlala i z důvodu, že podle ní je umělecký svět „insanely elitist and full of bullshit.“ Také se na škole necítila dobře, prostě tam nezapadla a cítila se jako outsider.

Dětství bez televize

Emily se narodila v Londýně dvěma americkým rodičům, vyrůstala však ve slunné Kalifornii. Její rodiče byli v té době již rozvedení, zatímco máma byla profesorkou angličtiny, její otec byl učitelem umění. Dětství prožila Emily bez televize a už tehdy ji to táhlo k umění, protože nějak svůj volný čas trávit musela. Když se například objevila v již zmíněných dvou epizodách seriálu iCarly, své herecké vystoupení si kvůli tomu vlastně ani nemohla doma zhlédnout. Zvláštní zálibou jejích rodičů také bylo, že ji brávali s sebou na nudistické pláže a je asi jasné, kde si tak Emily oblíbila nahotu.

Známá z videoklipů

V roce 2011 se objevila na černobílých fotografiích erotického magazínu Treats a když ji uviděl Robin Thicke, okamžitě dal vědět režisérovi videklipu, nastalo spojení s agentem Emily a obsazení v hitu Blurred Lines bylo hotové. Dá se říci, že účast v tomto klipu naplno nastartovala její kariéru, protože najednou Emily znali lidé z celého světa. Ještě před účastí v klipu Blurred Lines se však Emily objevila i v jiném a opět šlo o známé jméno, a to mnohem známější než Robin Thicke. V písni Love Somebody od Maroon 5 si zahrála vysněnou lásku Adama Levina a v klipu dokonce oba skončili celí od modré barvy. Emily však již nyní má dost účastí ve videoklipech a chce se soustředit na filmovou kariéru. Určitě si ji také pamatujete například z Fincherova hitu Gone Girl, kde se objevila po boku Bena Afflecka.

Účast v Blurred Lines původně odmítla

Kdyby se tak stalo, nyní by toho jistě velmi litovala, protože jak jsme si už říkali, účast v Blurred Lines změnila její život a nabídky se jí od té doby začaly hrnout v obrovském počtu. Když si četla scénář k videoklipu, příliš se jí to nezdálo, a tak nabídku odmítla. Pak se však setkala se samotným režisérem, začala důvěřovat jeho vizi a konečně se cítila dostatečně pohodlně na účast ve videoklipu a nabídku přijala.

Je zastáncem organizace Planned Parenthood

Emily není jen krásná tvářička, ale svou popularitu využívá i pro dobré věci. Když se o něco zajímá, půjde za tím a bude za tím stát a jednou z takových věcí je i plánované rodičovství. K této problematice dokonce natočila video věnované ženám, aby měly přístup ke všem informacím a aby žily naplno svůj život ve zdraví a splnily si své sny.

Její jméno jsi pravděpodobně vyslovoval špatně

Při pohledu na její příjmení vám je zřejmě jasné, kam až sahá její rodokmen - do Polska. Její jméno jste dosud pravděpodobně četli přesně tak, jak ho vidíte, tedy "Ratajkovski", ale písmeno "j" už nyní můžete klidně vynechat a číst příjmení bez něj. Sice nezvyk, ale alespoň z jejího dlouhého příjmení vypadlo jedno písmeno.

Fotografie s Kim Kardashian jako street art dílo

Fotografie nahé Kim z koupelny jen se dvěma černými pásky byla rozebírána po celém světě a protože Emily se nahoty také nebojí, rozhodla se podpořit svou kamarádku a na světě byla druhá fotka. Tentokrát na ní byly obě zúčastněné nahoře bez, ale bohužel na scénu se vrátily i dva černé pásky přes jejich poprsí. Tato fotografie se dokonce dostala i na stěnu v Melbourne, kde ji zvěčnil pouliční umělec Lushsux.

Domů
Sdílet
Diskuse