Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Refresher Česko
Otevřít v aplikaci Refresher
Stáhnout
X
21. března 2017 18:32
Čas čtení 0:00
Lucia Čakyová

Jako teenagerku ji šikanovali, dnes je modelkou pro Victoria's Secret. Krásná Australanka však nezaujme jen svým vzhledem

REFRESHER
Uložit Uložené

Pronikavé oči, nádherná postava a pozoruhodný příběh. Shanina Shaik má rozhodně co nabídnout.

Australská kráska s unikátním vzezřením Shanina Shaik patří nepochybně mezi nejúspěšnější modelky světa. Dotáhla to až na přehlídku Victoria's Secret či na titulku Vogue. Její cesta za úspěchem však vůbec nebyla jednoduchá. Pojďme tedy pěkně od začátku.

Jak jsme již zmínili v úvodu, 27letá modelka z Melbourne vás ihned upoutá svým neobvyklým vzhledem. Je to proto, že pochází ze smíšené rodiny - její matka je z Litvy a otec má předky z Pákistánu a Saúdské Arábie. Kromě pronikavého pohledu a úžasné postavy vás zaujme i pozoruhodným životním příběhem. Během studia na střední škole ji pro její vzhled šikanovali. Shanina rozhodně nevypadá jako typická kráska s dlouhými blond vlasy a spolužáci jí to dávali patřičně najevo. Šikanovali ji nejen pro její vzhled, ale i pro její multikulturní původ. Shanina to už jednou jednoho dne nezvládla a jednoduše přestala chodit do školy. Strach ze šikany přerostl až do takových rozměrů, že odmítala vycházet z domu. Vše se naštěstí na dobré obrátilo a s pomocí matky a ředitele školy šikana přestala. Shanina dnes vzkazuje mladým dívkám, které bojují s podobnými problémy, aby se nebály své odlišnosti, protože jednou dokážou obrovské věci, přesně tak jako ona sama.
 
Přejděme nyní k její kariéře. Shanina vstoupila do vod modelingu poměrně brzy, když měla pouze 8 let. Jak již bylo zmíněno, do obrazu ostatních australských krásek zcela nezapadala a když začala chodit na střední školu, s modelingem si dala pauzu. Vrátila se k němu až v roce 2008, kdy se zúčastnila australské reality show Make Me a Supermodel. Porotu okouzlila natolik, že se umístila na druhém místě. Mezi porotci tehdy seděl i známý model Tyson Beckford, jehož Shanina okouzlila až tak, že se dali dohromady. Po skončení show, kdy neměla ani 18 let, dostala svůj modelingový kontrakt. Následně se přestěhovala do mekky módy New Yorku a tam mohla její kariéra konečně naplno odstartovat.

Na molu debutovala v roce 2009, kdy kráčela na osmi přehlídkách. Odtud to byl už jen krůček k předvádění pro velké módní domy jako Chanel, Tom Ford nebo Oscar de la Renta. Největší úspěch přišel v roce 2011, kdy se poprvé objevila na nejkrásnější přehlídce roku. Ano, mluvíme o Victoria's Secret Fashion Show. Stala se tak v pořadí pátou australskou modelkou, která kráčela na této prestižní show. Od té doby se objevila na každé přehlídce VS s výjimkou let 2013 a 2016. Shanina v současnosti spolupracuje s touto oblíbenou značkou spodního prádla i mimo přehlídkové molo. Co se týče jejího soukromého života, krásná modelka je šťastně zasnoubená s DJ Ruckusem. O jejich vztahu jsme už psali v následujícím článku.

Domů
Sdílet
Diskuse