Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
31. března 2017 13:27
Čas čtení 0:00
johnnybravo

Do vody po záplavách nevstupuj! Na australské cestě se objevil žralok, kterého vyplavila z přirozeného prostředí silná bouře

ZAJÍMAVOSTI
Uložit Uložené

Austrálie byla těžce zkoušena nebezpečným cyklonem.

Austrálie si v posledních dnech prochází výraznými zkouškami, kdy její území ničí cyklon Debbie. Na severu státu Queensland bouřky, silný vítr a nárazový déšť způsobily mohutné záplavy a jak se zdá, nedoplatili na ně jen lidé a jejich majetky. Ve městě Ayr se záchranným složkám podařilo objevit něco, co bys na obyčejné silnici většinou neočekával. Zákeřný přírodní fenomén způsobil, že jeho sílu nevydržel žralok bělavý a prouděním rozbouřené vody se dostal až na cestu. Na cestě se nacházel už po smrti, a tak nepředstavoval žádné nebezpečí, avšak jeho kolegové by se po silných záplavách mohli ukrývat v bahenních vodách, protože tento druh žraloků se často vyskytuje i ve vnitrozemských řekách, kam se dostanou z moří. Setkání s živým žralokem bělavým by přitom mohlo pro člověka skončit vážným zraněním či dokonce smrtí, protože tento druh je známý kvůli své agresivitě a nevyzpytatelnosti.



Zpět
Sdílet
Diskuse