Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
9. dubna 2017 14:44
Čas čtení 0:00
johnnybravo

Australané se v posledních dnech těší z magické polární záře u jižního pólu. Aurora Australis není jen romantická, ale i nekonečná

ZAJÍMAVOSTI
Uložit Uložené

Za polární září se můžeš vydat i do Austrálie či Tasmánie.

Tisíce zamilovaných dvojic se každý rok vydávají na Island nebo do Kanady, Norska či Finska, aby se mohly pokochat zázračně vypadající polární září. Pokud by tě ale teploty klesající pod bod mrazu v severských zemích nebavily, pak se můžeš vydat i na opačnou stranu světa a zažít podobně magické přírodní divadlo. I jižní pól totiž má svou vlastní polární záři, která dostala název Aurora Australis, a nejlépe ji můžeš pozorovat z Austrálie, Nového Zélandu, Tasmánie či Antarktidy. Do zmrzlé Antarktidy se zřejmě tak snadno nedostaneš, a tak ti zůstává například Austrálie či Tasmánie, odkud byla zachycena většina přiložených fotografií. Je skutečně neuvěřitelné, jak nádherný umí být obyčejný přírodní fenomén, který v člověku zanechá vzpomínky na celý život.






Domů
Sdílet
Diskuse